Despre casele americane

Recenzie despre casele americane

Casele americane sunt cea mai buna investitie pe care o poate face un cetatean care vrea sa aiba propria locuinta. Acel cetatean trebuie sa fie musai american. Ce sa facem noi romanii cu  o casa americana? Noi vrem sa construim o casa romaneasca. Stabila, solida si sigura in caz de intemperii. Ni se spune prin tot felul de reclame, mascate sau nu, ca VIRGULA casele americane sunt cele mai ieftine la pretul de minim 55 mii de euro pe o suprafata construita de 100 mp.

casele americane costuri pozaVai, vai dar cu acesti bani se poate construi o casa in sistem clasic, romanesc, cu fundatie solida, zidarie din caramida si stalpii din beton armat. Eventual se poate turna si placa pentru o si mai buna soliditate a constructiei. ECONOMIA AMERICANA este bazata pe consum si de aceea ei isi permit sa construiasca case mai des. Casele americane sunt construite din piese prefabricate in hale. Ele sunt doar asamblate pe fundatia dinainte turnata. Ati vazut cate case sunt distruse ori de cate ori vine la americani cate un amarat de uragan? Sunt luate de vant precum jucariile.Ce credeti ca se intampla daca acei oameni aveau construite niste case ca ale noastre, care pot dura peste 100 de ani? Mai erau atatea pagube dupa fiecare dezlantuire a naturii? Va spun eu ca nu.

Dar americanii nu mai pot sa aleaga datorita legilor de acolo, pe cand noi inca mai avem acesta libertate. Nu se stie cand, conditiile meteo vor deveni si la noi asa de vitrege. Eu mi-as dori o  casa care sa nu zboare la primul vant. Daca, casele americane erau mai ieftine eu nu aveam nimic cu ele dar cum la acelasi pret pot avea o casa durabila din caramida, prefer casa romaneasca.

 Materialele din care sunt alcatuite casele americane: Peretii sunt prefabricati avand o structura din lemn. La interior sunt placati cu rigips iar la exterior cu placi din OSB. Peste osb va veni placat polistiren de zece centimetri. Intre rigips si osb exista o izolatie cu vata sau cu celuloza. Cam atat. Se asambleaza bucata cu bucata si gata casa! In rest totul este ca la casele obisnuite.

La casele americane nu exista stalpi si grinzi din beton armat. In caz de incendiu   veti ramane doar cu fundatia pe cand la casele clasice doar acoperisul se pierde 100%. Ar mai fi si altele de spus dar ma opresc aici. Alegeti sa construiti ce tip de casa doriti dar  ganditi-va la longevitatea ei.

PS. Acestarticol este o reactie la niste emisiuni tv care ar trebui sa informeze consumatorii nu sa ii influenteze. Domnilor, faceti reclama pe fata nu asa de subtil.