Este important sa dam cu chit de rosturi de calitate

Baia este un mediu umed si din acest motiv chitul trebuie ales cu atentie. Este important si cum se chituieste gresia din baie, orice portiune lasata nechituita sau chituita superficial va lasa apa sa se infiltreze printe rosturi si de acolo in pardoseala. Si de la o mica infiltratie va deveni o problema serioasa riscand sa apara mucegaiul si alte ciuperci urat mirositoare.

Chitul de rosturi pentru gresie, pentru o acoperire uniforma, se aplica cu gletiera de cauciuc si se va finisa cu gletiera de burete. La final, dupa uscare, se va sterge cu o carpa uscata.Modele de faianta si gresie de calitate

Ce tip de chit sa alegem la baie? Chitul de la baie, pentru rosturile gresiei din baie, se alege in primul rand dupa criteriul calitatii si scopului pentru care a fost conceput. Astfel exista chit de rosturi pentru zone umede si chit de rosturi normal. Bineinteles ca pentru baie trebuie ales un chit de rosturi antiumezeala cu proprietati de rezistenta la apa. Atentie si la pretul chitului de rosturi, un chit ieftin este suspect, deoarece raportul pret-calitate primeaza in orice domeniu. Cel mai bine folositi un chit de larg consum de care ati auzit ca se vorbeste .Chit de rosturi aplicat in baie din granit

Mai trebuie mentionat ca se gaseste chit de rosturi de exterior si chit de rosturi de interior. Chitul pentru exterior, este intr-adevar mai rezistent la umezeala, insa, din pacate, se gaseste in culori foarte putine si foarte urate.

Alegerea culorii chitului de rosturi la gresia din baie. Despre culoarea chitului nu va pot ajuta deoarece nu stiu ce culoare are gresia din baia dvs dar in general chitul la gresie sa alege mai inchis, ca culoare, fata de gresia placata.