Amenajarea unui dormitor cu rigips sau polistiren mic sau mare
Tocmai v-ati propus sa va renovati locuinta deci si dormitorul. Fie ca locuiti la casa sau la bloc este logic sa vreti dormitorul amenajat dupa moda anului 2014.O amenajare a dormitorului facuta bine va pune in dilema sa alegeti intre a placa dormitorul cu rigips sau cu polistiren. Eu stiu ca va faceti fel de fel de calcule si doriti sa va iasa o amenajare dormitor ieftina. Insa nu omiteti si restul factorilor de care depinde amenajarea dormitorului cum ar fi; confort, siguranta, izolatie termica si fonica, durata de viata.

Amenajarea dormitorului si placarea acestuia cu placi de rigips.dormitor ideal pentru apartament sau garsoniera model dormitor mic
Rigipsul, sau cum se zice corect, gipscartonul, este ideal pentru finisarea si amenajarea dormitorului. Folosindu-l veti obtine pereti si tavane fara cusur. Timpul de executie va fi scurt si durata de viata va fi indelungata. Izolatia cu vata din interiorul peretilor si tavanelor va mentine un climat placut in camera. Este recomandat atunci cand amenajati un dormitor cu rigips placat pe structura metalica. Mai exista si alte modalitati de placare a rigipsului cum ar fi rigips placat pe mamaligi si rigips placat pe structura de lemn. Inainte de amenajarea dormitorului cu gips-carton este nevoie sa se rezolve eventualele probleme cu mucegaiul si umezela. Si sa se traga toate cablurile electrice.
Amenajarea dormitorului cu polistiren

Fotografii cu dormitoare amenajate
Desi multa lume este tentata sa placheze cu polistiren tot dormitorul trebuie stiut ca este o procedura gresita. Polistirenul este fabricat sa fie placat pe exterior. Sau puteti pune in loc de vata minerala la amenajarea dormitorului cu placi de rigips pe structura metalica, placi de polistiren ca strat de izolatie intre perete si paca de gipscarton. Totusi se poate placa doar tavanul dormitorului cu polistiren, peretii ramanand placati cu rigips sau doar gletuiti peste tencuiala.
O amenajare a dormitorului corecta se poate face cu rigips cu izolatie de vata la pereti, iar tavanul sa fie placat cu polistiren.