Amenajare dormitor  din placi de rigips

O metoda mai putin folosita dar foarte buna de amenajare a dormitorului este  folosirea gipscartonului. Sau cum se spune mai frecvent  folosirea  placilor  de rigips. In ramura “amenajari dormitor” confortul ar trebui sa fie  principala grija. Intre peretii  tencuiti si peretii placati cu rigips avantajele sunt in favoarea rigipsului.

Avantaje placare cu rigips a peretilor si tavanelor.

amenajare dormitor din placi de rigips si apoi gletuit

Rigipsul este un bun izolator, mai ales daca, dupa ce  se moteaza structura metalica formata din cd-uri si  ud-uri, se pune vata de sticla sau vata minerala. Dupa ce se pune vata trebuie neaparat fixata de perete inainte de placare. Daca  exista fire electrice de tras, la prize si intrerupatoare, acestea trebuie trase  dupa montajul vatei inainte de placare.

Un alt avantaj daca folositi rigipsul in amenajarea dormitorului este ca puteti obtine o camera perfecta din punct de vedere geometric, astfel veti obtine pereti perfecti drepti si plani si cu unghiuri de fix 90 de grade ceea ce este greu de obtinut prin tencuirea peretilor. Compartimentarile cu rigips reduc consumul de glet si var lavabil, dar si timpul de executie al unei camere fata de metoda clasica de tencuire.

Un alt avantaj al folosirii rigipsului in locuinta este ca ,cu ajutorul lui putem obtine o varietate larga de modele din rigips. Modelele de rigips pot fi facute si desfacute oricand ramanand la latitudinea dumneavoastra cand si unde sa le montati. Sau sa le demontati.