Amenajare dormitor

Amenajare dormitor – Etape necesare

Pentru amenajare dormitor sunt necesare respectarea etapelor de mai jos. Daca amenajati dormitorul de la zero trebuie sa respectati intocmai ordinea prezentata. Daca unele etape de amenajare dormitor le aveti deja realizate treceti peste ele dar urmati ordinea prezentata.

Amenajare dormitor de la zerocum se amenajeaza dormitorul pas cu pas

Executarea instalatiei electrice. Se executa instalatia electrica pentru ca mai apoi sa fie acoperita de stratul de tencuiala.

Montaj ferestre si usi. Dupa caz se inlocuiesc cele vechi si se monteaza inainte de aplicarea stratului de tencuiala.

Tencuirea peretilor.Se tencuiesc peretii dar nu inainte de a izola usile si ferestrele.

Turnare sapa de nivel sau autonivelanta(dupa caz).Daca aveti turnata deja sapa tot trebuie sa turnati sapa autonivelenta ,pentru a obtine o podea perfect plana.

Montajul tavanului de rigips. In caz ca aveti turnata placa puteti ignora acest pas. Dar niciodata nu o sa obtineti tavanul perfect drept din tencuiala. Nu ar strica sa faceti tavanul de rigips.dormitor de apartament amenajat crem

Gletuirea tavanului de rigips. Tavanul se gletuieste inaintea peretilor. O sa obtineti ornite perfecte si nu o sa mai fiti nevoiti sa curatati peretii de materialul cazut din gletiera.

Tinciuirea peretilor. Multi nu dau cu tinci pe tencuiala si aplica direct gletul. Este o greseala care se va vedea la sfarsitul lucrarii cand peretii vor fi numai denivelari. Recomand cu tarie sa aplicati tinci.

Gletuirea peretilor.

Slefuirea peretilor. Degeaba ati dat glet bine daca nu faceti slefuiala cu atentie. Ce ramane dupa slefuiala este stratul final. Nu puneti necalificatii sa slefuiasaca peretii. Am intalnit destule cazuri in care mai mult au stricat peretii.

Alegerea culorilor. Inainte de a aplica amorsa trebuie sa stiti ce culori veti folosi. Un truc pentru a prinde mai bine culoarea este sa colorati si amorsa, asemanator culorii ce va urma.

Aplicarea varului lavabil. Varul lavabil sa da intai pe tavan. Dupa ce terminati tavanul va ocupati de pereti. De ce? Este logic, daca dati intai si pe pereti vor pica picaturi care se vor impregna imediat in stratul de glet iar curatarea lor va dauna aspectului peretilor.model dormitor camera copii mari si mici

Montajul prizelor, intrerupatoarelor si corpurilor de iluminat. Cu atentie sa nu murdariti peretii.

Montajul parchetului laminat sau clasic. Tot cu atentie pentru ca este ultima operatiune.

Acestea au fost toate etapele amenajare dormitor. Pentru neclaritati accesati pagina contactati.