Amenajarea casei in stilul minimalist Idei amenajari interioare

Despre amenajari interioare, idei in stil minimalist

”Dupa atata documentare  pe net si prin reviste am inteles ca amenajarea nu e chiar asa de simpla cum cred unii .. una e sa arunci trei perne pe o canapea ,o perdea si cateva lumanarici …si alta e ca toate aceste elemente sa fie in armonie … si tocmai de aceea mai exista si specialisti ca sa ne lumineze noua casa. Pentru multi insa e greu financiar asa ca incercam sa furam ideii si sa tinem cont de  evitarea celor mai comune greseli.  Doresc amenajarea unei locuinte de 120m patrati in stil minimalist, suntem gata cu finisarea interioara si avem ferestrele, instalatia electrica, sanitara si termica. Care este ordinea urmatoarelor miscari (usi, parchet, gresie,…)? Ce culori si tipuri de parchet sunt recomandate acestui stil? Cum imbin texturile si nuantele usilor cu parchetul si mobilierul? Gresia  si faianta din bucatarie si baie  trebuie sa acopere peretii in totalitate iar culoarea sa fie din aceasi paleta cu restul finisajelor? Multumesc anticipat!”

Bucatarii amenajate in stil minimalist idei amenajari interioareStilul minimalist, ca si idee in amenajari interioare, este usor confuz pentru unii. Un camin amenajat in stil minimalist nu va zgaria privirile nimanui atunci cand va calca pragul casei. Din contra, la intrarea in locuinta respectiva, amenajata in stil minimalist, va avea o senzatie de bine, de acasa.

O casa amenajata in stil minimalist trebuie mobilata cat mai simplu cu putinta. Dar nu auster. Un mic tablou, daca este atarnat unde nu trebuie, va strica aspectul minimalist.

Multi fac confuzie si cred ca stilul minimalist implica folosirea mobilierului si accesoriilor mici. Gresit. Stilul minimal se traduce prin eleganta discreta, aspect calduros si imbinarea tuturor elementelor de amenajari interioare astfel incat sa nu se vada diferenta intre faianta din baie si gresia din bucatarie. Dintre usa de la intrare si dulapul pentru haine din dormitor. Chiar si frigiderul din bucatarie trebuie ales conform cu ideea de amenajare aplicata. Vedeti mai multe poze in galeria foto amenajari interioare.

Referitor la ordinea amenajarii, aceasta este logica. MONTAJUL USILOR(nu inteleg cum ati facut glafurile fara a monta usile), montajul gresiei si faiantei si apoi zugravirea peretilor. La finalul lucrarii se poate monta si parchetul.

Referitor la ce model de parchet se potriveste pentru amenajarea casei in stil minimalist va pot da cateva sugestiii. Sau mai bine va spun ce tip de parchet nu se potriveste. In viziunea mea, si sa stiti ca ma ocup cu amenajari interioare de ceva ani, o casa amenajata minimalist nu poate integra sub nici o forma tot ce  e lucios. Pe mine tot ce e lucios ma duce cu gandul la kitch. Deci parchetul nu cred ca trebuie sa fie lucios. Incercati un model de parchet culoarea lemnului invechit de vreme. Placile de parchet ar fi bine sa fie de dimensiune mica si sa fie montate cu rosturile aliniate perfect. Stiu ca pierderile sunt mai mari dar aspectul final va fi deosebit.

Gresia si faianta dintr-o casa amenajata minimalist. Placati cu faianta, chiar si la baie, doar unde este necesar. Era placarii cu faianta pe toata suprafata peretilor  a apus de mult. Indeosebi la o baie sau bucatarie amenajata in stilul minimalist.

Incercati un model de gresie sau faianta care sa dea bine cu culoarea alb. Culoarea alb este folosita in amenajari interioare cel mai des si este potrivita pentru baie si bucatarie pentru ca da o senzatie de simplitate, confort si curatenie.