Folosirea stilului traditional in amenajari interioare

Desi este eclipsat de celelalte stiluri de amenajari interioare,stilul traditional inca este la moda.Si este la moda bine devreme ce in mai toate revistele de specialitate gasim mereu idei de amenajari in stil traditional.

Noi toti am crescut in case amenajate in acest stil.Casele noastre erau amenajate ordonat,practic si  orice obiect de mobilier sau de decor avea rolul lui bine stabilit.Totul era util in acest stil, pana si accesoriile care aveau  pe langa rolul de a infrumuseta si rolul de a fi utile.

modele dormitoare 2013 stil traditional clasic modernInterioarele amenajate in stil traditional sunt clasice si confortabile. Probabil ca multi dintre noi am crescut in case decorate traditonal. In aceste case nimic nu este haotic sau salbatic. Totul este calm, ordonat si practic.

Incaperile amenajate traditional sunt mai ieftine iar acesoriile sunt mai putin vizibile Daca va amenajati casa in acet stil trebuie sa aveti in vedere principalele caracteristici ale stilului traditional care sunt:

-Folosirea unui amestec de linii verticale si orizontale.Liniile curbe se folosesc atat la perne si accesorii cat si la mobilier.Tapiteria trebuie sa respecte liniile clasice fiind foarte linistitoare.Materialele nu au textura si nici nu sunt stralucitoare iar motivele florale folosesc culori ce nu sunt stridente in forme geometrice.

-Se folosesc culori linistite in colorarea peretilor.Schema de culori folosita per ansamblu trebuie sa imbine culoarea pardoselii,a mobilierului cu culoarea peretilor.Accesoriile vor veni ca o completare a acestora.

-Dormitorul va fi intim si cu draperii inalte care ,la ceas de odihna ,se pot trage lasand loc intunericului.

-Sufrageria in stilul traditional va fi  o camera separata.Fara arcade sau alte elemente de trecere dintr-o camera in alta.Doar o usa simpla . Pe pardoseala trebuie sa fie  un covor iar masa de sufragerie ar trebui sa fie dreptunghiulara acoperita cu o fata de masa.De jur imprejurul mesei trebuie sa stea aliniate perfect scaunele.

-Perdelele si draperiile vor fi simple iar accesoriile  ar trebui sa includa perechi de lampi, plante,  carti .Lumina in stilul traditional vine intotdeauna de la lampi atarnate in tavan iar in dormitor de la veiozele din stanga si dreapta patului.