Dormitorul amenajat cu scafa din rigips

Dintre sutele de modele da dormitoare prezentate pe acest site, azi, o sa va prezint un dormitor modern amenajat cu scafa din rigips. Amenajarea acestui dormitor, pentru a da o nota de personalitate, a inclus si construirea unei scafe din rigips. Pentru cei care nu stiu, o scafa din rigips este un model construit din placi de gips-carton pe o structura metalica din profile UD si CD. Scafa de rigips se poate construi ori inainte de confectionarea tavanului de rigips ori dupa. La modelele de scafe din rigips mai complicate se merge in acelasi timp si cu scafa si cu tavanul.

Cu ce vine nou in amenajarea dormitorului daca construim o scafa din rigips?

Model dormitor cu scafa din rigipsIn general scafele nu se fac in dormitor, deoarece este nevoie de spatiu mare pentru a evidentia o scafa din rigips. Dar una mica, construita cu imaginatie si cu pasiune poate da dormitorului o fata unica si confortabila. Un avantaj important al  construirii in dormitor a unei scafe este posibilitatea ascunderii corpurilor de iluminat in interior. Astfel lumina va veni din interiorul scafei si va lumina tot tavanul uniform. Putem, daca integram si un variator de tensiune, sa reglam intensitatea luminii. Pentru un aspect modern este indicat sa folosim mai multe culori de lumina si sa le combinam dupa bunul plac.

Cele mai indicate corpuri de iluminat ce se preteaza, pentru a ilumina din interior spre exterior scafa, sunt neoanele de diferite culori. Pentru un design si mai atractiv putem monta si cateva spoturi pe scafa de rigips, care de asemenae pot fi  de diferite culori. Atentie insa cu combinatia culorilor luminilor si cu amploarea acestora, dormitorul nu este living.

In ce tip dormitoare se poate construi o scafa din rigips?

O scafa este binevenita in orice dormitor totusi,daca dormitorul este prea mic, nu arata bine o scafa din rigips construita pe tot tavanul. Puteti incerca construind o miniscafa cara ar acoperi doar o latura a tavanului. De regula aceste miniscafe se construiesc pe latura unde patul este lipit de perete.

Constructia unei scafe din rigips este relativ usoara si o puteti face si dvs daca stiti cum se face un tavan din rigips. Daca nu, invatati…