Amenajarea unui dormitor rustic

Amenajare dormitor rustic

Cuvantul rustic se traduce prin simplitate deci dormitorul nostru rustic va fi amenajat simplu. Un dormitor rustic are o mare lagatura cu lemnul. Inainte de aparitia atator materiale de constructii cum sunt in zilele noastre lemnul era principalul material de constructie. Aici, in acest dormitor pe care il vom amenaja in stil rustic, vom folosi usi si ferestre din lemn masiv fara geam termopan. Eventual, de tocul ferestrelor vom atasa gratii(giurgiuvele). Gratiile, pe timpuri, erau cel mai bun sistem antiefractie.un dormitor cu mobilier alb ideal pentru copii

Podeaua dormitorului. Podeaua nu va fi placata cu parchet sau gresie ci cu scanduri trase la abricht si lacuite ori vopsite. Astfel podeaua va fi placata cu dusumea .

Vizitati galeria cu fotografii dormitoare

Tavanul dormitorului. Ei bine tavanul nu va fi din rigips. Ce dormitor rustic ati vazut placat cu tavan din rigips? Nu. Tavanul va fi placat cu scanduri trase la abricht si vopsite cu vopsea pe baza de ulei. Pentru un design si mai rustic puteti monta scandurile peste grinzi astfel grinzile vor fi aparente. In denumire populara un astfel de tavan se numeste podina.

Peretii dormitorului rustic

Daca nu ii dati cu var stins nu o sa simtiti niciodata aerul acela vechi. Puteti da varul cu bidineaua sau cu pompa de vopsit. Culoarea peretilor la un dormitor rustic este musai sa fie alba.

Design interior dormitor rustic

Cum un dormitor rustic nu era prea spatios, nici obiectele din acesta nu erau prea numeroase. Este de ajuns daca aveti un pat din lemn masiv cu piciore inalte. Eventual puteti folosi o dormeza dar aceasta are arcuri si scartaie foarte tare. Un design dormitor rustic reusit va avea pe peretele opus ferestrei un dulap inalt din lemn masiv care va avea ca scop depozitarea lenjeriei si hainelor. Pe podeaua proaspat lacuita se poate integra foarte bine un covoras lucrat manual.

Daca locuiti la tara este obligatoriu sa aveti si o soba pe lemne in acest dormitor care sa fie folosita iarna pentru incalzire. Si ca un mic accesoriu puteti atarna de perete, sub icoana, o lampa pe gaz. Am uitat ceva ce era important in designul dormitorului rustic? Dati-mi de veste!!!