Ghid amenajari interioare diy

tutoriale amenajari interioare diyTot mai multi dintre dumneavoastra sunteti cuprinsi de fenomenul ”do it yourself” si doriti sa va amenajati locuinta sau sa o construiti singuri. Amenajari interioare diy inseamna exact acest lucru, do it yourself. Adica fa singur. Dar cum nu ati lucrat in amenajari interioare, cu toate ca aveti indemanare, nu stiti de unde sa incepeti. Astfel m-am gandit ca ar fi util acest articol in care sa va explic prin link-uri la articolele de pe site, ce trebuie sa faceti si in ce ordine pentru a deveni adevarati meseriasi in amenajari interioare diy.

O sa o iau un pic invers si in loc sa prezint informatii despre constructia casei de la zero, o sa prezint cum sa facem amenajari interioare diy. Este vorba de un ghid diy ce pune accentul pe amenajari interioare diy de  calitate si pe ordinea corecta a efectuarii lor intr-o casa la rosu.

Ordinea lucrarilor in amenajari interioare diy pentru case la rosu

La inceput trebuie sa stim cum se tencuieste. Tencuiala implica executia feselor si aplicarea celor doua straturi de tencuiala, adica spritul si grundul. Dupa aplicarea tencuielii se aplica tinciul. Avem de ales intre tinci alb sau gri, dar daca avem intentia sa gletuim peste tinci trebuie sa aplicam tinci gri. Tinciul se driscuieste fie el alb sau gri.

Cat lasam tinciul sa se usuce trebuie sa turnam sapa. Sapa la interior trebuie turnata numai dupa ce au fost facute fesele si s-au intarit. Peste sapa, dupa ce se usuca bine, trebuie sa turnam sapa autonivelanta. Cel mai bine turnam sapa autonivelanta dupa aplicarea gletului.

Dar acum este timpul, daca este cazul, sa facem tavanul din rigips pe care o sa il izolam cu vata si o sa-l gletuim cum se cade si cu gletul ce este recomandat pentru rigips.

Peste tinci o sa vina aplicat gletul. Trebuie sa stiti cum se aplica gletul, glet ce se aplica in mai multe straturi. Doua straturi de glet de nivelare sunt obligatorii dar si cel putin un strat de glet de finisaj trebuie aplicat.

Terminand aplicarea gletului trebuie sa il slefuim si sa aplicam amorsa.Peste amorsa trebuie sa dam cu var lavabil sau sa lipim tapet.Sau putem sa le facem pe amandoua.

Continuand periplul nostru prin amenajari interioare diy, acum, dupa ce am terminat cu praful din casa, este timpul sa punem parchet sau gresie. Astfel trebuie sa stim cum se pune gresie si cum se monteaza parchet.

Acestea sunt etapele ce trebuie urmate pentru novicii in amenajari interioare diy, etape ce trebuie respectate in totalitate pentru a avea parte de amenajari interioare de calitate.