Boltari sau BCA, o intrebare frecventa!

Nu as folosi boltarii de beton daca mi-as face o casa in care as vrea sa locuiesc. Un cotet sau un grajd de vite mai merge sa faci dar o casa!? Sunt tare curios sa aflu care ar fi motivele care v-ar determina sa construiti o casa din boltari. Este oare pretul scazut? Ei bine dar nu va intrebati de ce e scazut? Stiti cat de simplu se fac boltarii de beton in in comparatie cu BCA? Va spun eu ….boltari sau BCA

Deci ..se ia o lingura de ciment se amesteca cu o lopata de  bazarca de pe rau si se indeasa intr-o forma. Dupa un timp se trage forma si se lasa boltarii  la soare sa se usuce . Cam asa se fac boltarii. Cam ca chirpicii de pamant doar ca putin mai modern. Sa va spun acum despre dezavantajele boltarilor.

Sunt foarte casabili. Daca cumva scapati unul pe jos il adunati cu aspiratorul. In plus sunt neportanti(adica nu sustin greutatea cladirii)

Sunt facuti cu foarte putin ciment si in caz de cumva o sa aveti umezeala la ziduri(in spatele casei)o sa constatati cum se macina. Mai sunt si foarte grei afectand fundatia cladirii.

Nu izoleaza nici fonic, nici termic. Datorita ca sunt plini de gauri o sa se auda ce vorbiti prin pereti iar iarna o sa suferiti de frig si vara de cald.

Sunt scumpi!!! Da, ati citit corect, sunt scumpi. Eu nu cred ca ofera prea mult la banii care costa.

Boltari-sau-BCA-ce-sa-aleg
Zid din BCA

BCA in comparatie cu boltarii.

Nici BCA nu este portant dar are o grosime mai mare ca a boltarilor de beton. In plus izoleaza fonic si termic foarte bine. Sunt usori fata de boltari si ca un bonus pentru zidari sunt si foarte voluminosi. Deci o sa aveti spor la zidit. Sunt ieftini, chiar mai ieftini decat caramida.

Doar cateva aspecte am relatat aici despre boltari si BCA. Concluzii finale …. Boltarii sunt buni pentru cotete si alte acareturi de pe langa casa iar BCA concureaza serios cu caramida cand vine vorba de constructia unei case.