Livingul este o incapere foarte importanta pentru o casa in stil contemporan. Este locul unde petreci mai mult timp impreuna cu familia sau cu prietenii deci ai nevoie de unele piese de mobilier cat mai confortabile si moderne care sa fie rezistente in acelasi timp la un uz intens. Iata care sunt cheile unei amenajari de succes atunci cand vine vorba despre o casa in stil contemporan.

Pentru inceput, trebuie sa stabilesti baza. Majoritatea livingurilor moderne au o canapea, un fotoliu sau mai multe, o masuta de cafea sau un moblier pentru televizor. Trebuie sa alegi deci unele piese de baza inainte de a adauga unele piese suplimentare, precum scaune, pufuri sau altele.

Mai ai nevoie apoi de un moblier cat mai solid si de calitate. Coordonarea elementelor este la fel de importanta. Fiecare piesa din living trebuie sa se completeze una pe alta. In caz contrar, vei avea un stil haotic sau kitsch. Daca ai o tema sau un stil favorit, nu ezita si pune-l in aplicare.

Mobilierul pentru un living in stil contemporan trebuie sa aiba linii epurate si elegante si trebuie sa se foloseasca mai ales unele culori neutre, cum ar fi albul, bejul sau maroul. Sticla, metalul, suprafetele negre lacuite sau plasticul sunt cel mai adesea folosite in detrimentul lemnului traditional.

Dar in zilele noastre stilurile de amenajare devin din ce in ce mai mixte si limitele sunt rareori nete. Exista unele piese de mobilier cu un design contemporan magnific care combina mai multe culori puternice sau stralucitoare sau elemente din piatra si lemn cu un mobilier de un design aproape minimalist. Un stil eclectic moderat este deci permis pentru a se conferi mai multa prospetime spatiului.

mobilierul pentru living room

Mai poti adauga livingului tau unele elemente suplimentare dar nu trebuie sa exagerezi. Interiorul unei case contemporane trebuie sa fie mai degraba epurat si simplu. O comoda sau o masa pot veni cu mai mult caracter pentru un living in stil contemporan in timp ce un numar mare de piese de mobilier va supraincarca spatiul.

Alte idei:
-accentele din living sunt si ele foarte potrivite pentru un stil contemporan.
-vei obtine un stil foarte frumos si cu unele piese mai exotice.
-dungile sunt si ele foarte potrivite dar si un stil mai grafic cu mici detalii de culoare.
-poti obtine un stil pur si minimalist folosind doar piese de mobilier albe. Sau eternul duo de alb si negru.