Blog despre amenajari interioare si exterioare
Pentru lucrari zona Buzau 0768485836

Cat costa constructia unei case in 2015

Cat costa constructia unei case in 2015

Sa vedem cat costa constructia unei case

Daca va intrebati acest lucru inseamna ca deja v-ati facut o idee despre cum va arata viitoarea dumneavoastra casa. Costurile construirii unei case depind de mai multi factori.

1.Spatiul efectiv de locuit

2.Materiale din care este construita casa

3.Zona unde va fi amplasata

4.Constructor

5.Costul documentatiei.

1.Sa vorbim despre „SPATIUL EFECTIV DE LOCUIT”. Costurile constructiei se invart in jurul acestui factor.In functie de cate camere are casa putem calcula cati metri cubi de caramida sunt necesari, cate sute de kg de fier beton sunt necesare, cati metri patrati va avea acoperisul  etc. De obicei costul pe care il estimati dupa ce v-ati documentat foarte serios  creste cu 25-30 %. Deci spatiul locuibil influenteaza cat costa constuctia unei case.

2.Materialele din care este construita. Pe piata exista  o multime de materiale de constructii care vin cu cu cele mai variate metode de a construi. Astfel nu mai este obligatoriu sa construiti o casa din caramida , acoperita cu tigla sau tabla, care seamana izbitor cu a celorlalti vecini. Acum casa are personalitate si arata lumii exact ceea ce proprietarul doreste. Astfel orice fantezie poate fi realizata in constructii. Astazi puteti avea o casa construita din caramida, lemn, prefabricate, sticla Etc. Cat costa constructia unei case va depinde si de asta. O noua moda este si constructia unei case pasive in sistem ecologic. Aceasta presupune folosirea materialelor de constructii ecologice.

3.Despre ZONA UNDE VA FI AMPLASATA ce sa mai spun! Stiti si dumneavoastra ca pentru a construi trebuie sa existe un teren. Terenul are un pret in functie de zona unde este amplasat. Astfel o casa construita intr-o zona buna va costa pe masura. Costurile terenului au un impact major asupra cheltuielilor totale in constructia unei case.

4.Constructorul. Este un pion important in constructia unei case . De el depinde cum va iesi casa. Multi nici nu mai ajung sa faca calcule inainte si vorbesc direct cu constructorul, lasandu-se la mana acestuia in a alege materialele, dimensiunea etc. Evident ca asa nu este bine pentru ca el va construi cu materialele cele mai ieftine , daca suntetin intelesi la gata cu materialele constructorului sau din contra cu cele mai scumpe si mai usor de lucrat materiale daca dumnavoastra doar decontati. Trebuie sa existe un echilibru intre ceea ce vreti dvs si cee ce vrea constructorul. Manopera constructorului va influenta serios cat costa constructia unei case oriunde ati construi-o.

La alegerea constructorului trebuie sa va ganditi daca lucrati cu firme sau direct cu meseriasi. Exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare in parte.

5.Documentatia . Cine nu a construit nu stie cate hartoage sunt necesare pentru o casa si mai ales cat de mult costa. Sunt necesare fel de fel de taxe, autorizatii,proiecte etc. Luati in calcul si acest aspect deloc de neglijat atunci cand va ganditi sa incepeti constructia unei case si va intrebati cat costa acest lucru.

Acestea sunt cele mai importante lucruri cand vine vorba de cat costa constructia unei case.