Cat costa renovarea unui apartament/garsoniera

Toti am vrea sa stim cata costa renovarea apartamentului sau a garsonierei noastre. Multi dintre noi nici nu ne apucam de renovare, tocmai din acest motiv; nu stim cat costa materialele si nici cat o sa platim pe manopera. Pretul renovarii depinde de foarte multe necunoscute cum ar fi pretul materialelor de constructii, stilul de amenajare, amploarea renovarii, suprafata de amenajat,cu cine facem renovarea samd.

Pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine cum se calculeaza si cat costa renovarea locuintei, am selectat mai jos cei mai importanti factori care formeaza pretul total cu amenajarea.

Cat costa renovarea – Pretul materialelor de constructii

Pretul materialelor are o pondere destul de semificativa la bugetul renovarii. Pretul variaza in functie de suprafata apartamentului sau a garsonierei, de calitatea materialelor de constructii folosite(aici depinde si de pretentiile dumneavoastra si de cele ale firmei sau ale meseriasilor, dupa caz), de amploarea renovarii(conteaza daca faceti o simpla zugravire sau o renovare totala).

Pentru a obtine un pret cat mai mic este recomandat sa cautati cu mult timp inainte informatii despre materialele de constructii si preturile acestora. Cautati la mai multe magazine de materiale de constructii, online sau clasice, si comparati preturile gasite. Nu este obligatoriu sa cumparati toate materialele de constructii din acelasi loc. Cat costa renovarea apartamentului sau a garsonierei mai depinde si de perioada in care cumparam materialele de constructii. In lunile de iarna si de primavara materialele sunt mai ieftine, pe cand daca va hotarati sa renovati casa in toiul verii sa fiti siguri ca pretul va fi mai mare.

Cat costa renovarea-Manopera

cat costa renovarea apartament  garsonieraPentru a afla cat o sa platiti pe manopera trebuie sa stiti din start  cu cine o sa lucrati. Ori cu o firma de constructii ori cu o echipa de meseriasi. Aflarea celui mai bun pret se face cerand mai multe oferte de la firme si mesteri si comparandu-le. Comparatia o facem in funcie de pret dar nu numai. Inainte de a face o triere si de a stabili o lista scurta de constructori este bine sa avem intalniri cu cat mai multi astfel de ofertanti. Bazandu-ne pe feeling dar si pe oferta primita putem sa stabilim lista scurta din care va trebui sa alegem persoana, PFA  sau firma care ne va zugravi apartamentul sau garsoniera. Aici pretul mai mic pare sa fie oferit ce cei care lucreaza la negru dar daca nu ii cunoasteti sau nu aveti destule reconadari despre lucrarile efectuate este indicat sa lucrati cu firme de constructii sau cu persoane fizice autorizate.

Cat costa renovarea locuintei, din prisma constructorului, depinde si de marimea spatiului de renovat. O renovare garsoniera cu siguranta va costa mai putin decat renovarea unui apartament cu doua sau trei camere.

Astfel, pentru a afla cu exactitate cat costa renovarea locuintei, va sfatuiesc sa respectati recomandarile de mai sus. Daca sunteti din Buzau sau din apropiere puteti intra pe site pentru a prinde o oferta de amenajare apartament sau garsoniera sau pentru a studia lista de preturi la amenajari interioare si exterioare practicate in acest an.