Cat dureaza constructia unei case

Intrebarea care o puneti inca inainte de inceperea lucrarii este cat dureaza constructia casei mele. Sunt diferite motive care va fac sa va puneti aceasta intrebare si printre ele regasim nerebdarea dumneavoastra de a va muta in casa noua, dorinta de a sti ca terminati odata cu cheltuiala sau pur si simplu nu mai suportati sa stati in apartamentul dumneavoastra mic si vechi unde probabil ca v-ati mancat multi multi ani.

O sa va spun cat dureaza constructia unei case de aproximativ 100 de metri patrati in trei etape. Dumneavoastra o sa alegeti care din ele va reprezinta.

Cat dureaza constructia unei case la rosu

model de casa constructia unei case O casa la rosu presupune, sau nu, constructia demisolului. Daca va doriti o casa noua cu demisol mai adaugati 8 zile in plus fata de ce voi scrie mai jos. Durata de constructie a uni case la rosu poate depinde si de cel care si-a angajat raspunderea  pentru a duce la bun sfarsit acest proiect dar nu poate depasi 22-23 de zile lucratoare. Fundatia ar trebui sa dureze 4-5 zile. Ridicarea zidurilor si turnarea stalpilor maxim 7 zile . Daca turnati doar centura o sa mai dureze 2 zile insa dca doriti ca turnati si placa cel putin 5 zile dureaza. A mai ramas acoperisul care va dura va dura 3 zile daca veti face doar sarpanta fara sa montati invelitoarea(ex:tabla lindab sau tigla ceramica)sau daca faceti acoperisul la gata mai adaugati 3 zile.

Cat dureaza constructia unei case la gri

Pentru cei care nu stiu, o casa la gri inseamna o locuinta care nu mai este in faza de casa la rosu dar nu are nici finisajele terminate. O casa la gri are peretii tencuiti si montate instalatiile electrice si sanitare. O casa la gri ara montata tamplaria exterioara si fatada realizata partial. De exemplu este tencuita sau este placata cu polistiren dar nu este finisata. La obtinerea unei case la gri mai adugati cel putin 10 zile.

Cat dureaza constructia unei case la gata

Constructia unei case la gata presupune aplicartea etapelor prezentate mai sus plus alte etape mult mai complexe, etape in care trebuie sa se obtina finisaje perfecte si de calitate. Luand in calcul si interiorul si exteriorul  timpul alocat acestei etape nu poate depasi timpul petrecut cu ridicarea casei in cele doua etape anterioare. Totusi daca vreti sa scurtati timpul total de executie atunci tocmiti casa de la inceput la gata astfel constructorul va sti cum sa si mobilizeze echipa astfel incat sa obtina un profit cat mai mare si un timp de executie mic. Si bineinteles ca veti obtine un cost mai redus fata de constructia case pe etape.