Se poate intampla sa aveti banii necesari constructiei unei case dar sa nu stiti ce proiect sa alegeti. Aproape ca v-ati decis asupra catorva proiecte de case mici pe care le-ati vazut prezentate pe un site specialitate si deja aveti conturat in minte proiectul de casa perfect, insa avand o familie numeroasa este posibil ca proiectul unei case mici sa nu multumeasca toti membrii familiei. Astfel ca inainte sa cumparati proiectul casei trebuie sa stiti cateva aspecte despre fiecare tip de casa si ce include proiectul acesteia.

proiect casa cu etajProiectele de case mici. Aceste proiecte de case sunt destinate familiilor cu un copil sau cu doi mai mici. Spatiul desfasurat rezultat din implementarea unui proiect de casa mica variaza intre 80 si 100 mp. De regula, o casa mica are conform proiectului doua dormitoare, o baie, o bucatarie, o camera de zi generoasa si holul. Majoritatea proiectelor de case mici au doar parter. Sfatul meu, atunci cand veti apela la firma de proiectare este sa ii cereti sa va introduca in proiectul casei si o baie mica de serviciu.

Proiecte de case cu parter si mansarda. Acest tip de proiecte sunt foarte cautate de familiile cu doi sau mai multi copii. Mansarda este solutia adoptata de proiectantii de case care sunt pusi in situatia de a se descurca pe terenuri mici. Astfel ca putem construi o casa cu mansarda, mica dar foarte incapatoare, pe acelasi teren si avand aceeasi amprenta la sol ca si o casa cu parter.

Proiecte de case cu etaj. Un proiect pentru o casa cu etaj este mult mai complex decat un proiect de casa mica. Vorbim aici de spatiu mai mare in care se pot proiecta camere mai  mari si mai multe. Orice proiect de casa cu etaj are in componenta cel putin trei dormitoare ci cel putin doua bai. Baia de serviciu, care este recomandata spre a fi prezenta si in proiectul casei mici este inclusa in acest proiect. Astfel avem doua bai mari si baia de serviciu in acest proiect de casa. Pe deasupra avem si o camara langa bucatarie si o debara.

Un proiect de casa ideal

Casa ideala este proiectata in functie de terenul pe care va fi construita, in functie de  pretentiile dumneavoastra si, bineinteles, in functie de bugetul disponibil. Un proiect de casa mica pare mai avantajos din prisma faptului ca pretul cerut de firma de proiectare este calculat in functie de cati metri patrati are casa. Evident vorbim aici si de costurile cu construirea si cu materialele de constructii, care la o casa mica vor fi mai mici. Iar pentru cei care prefera casele mari, cu un etaj sau cu mai multe, sfatul meu este sa discute pe indelete cu firma de proiectare pentru ca doar arhitectul va poate intelege adevaratele nevoi si tot arhitectul va poate sugera lucruri utile, de inclus in proiect, la care poate nu v-ati gandit cand ati luat decizia sa construiti o casa.