Constructia unui tavan de rigips Nivel-Caroiaj-Placare

Executia unui tavan de rigips

Toate etapele la constructia unui tavan de rigips

Un tavan de rigips se face relativ usor. Urmand pasii de mai jos o sa va construiti singuri tavanul fara a mai apela la meseriasi. Inainte de a ne apuca sa construim tavanul din rigips trebuie sa stim ce materiale sunt necesare pentru constructia unui tavan de rigips:

-Se da nivelul camerei. Daca nu stiti cum cititi cum se da nivelul cu laserul sau furtunul. Dupa ce tocmai ati dat nivelul verificati cel mai putin inalt punct al camerei, scadeti 5 cm si dati un semn cu creionul. Masurati distanta de la semnul dat pana la dunga de nivel . Apoi trebuie ca la fiecare colt al camerei sa dati cate un semn respectand acea distanta (de la primul semn dat pana la dunga de nivel)

-Se unesc cele patru semne din cele patru colturi ale camerei si se traseaza cu o sfoara colorata in oxid de fier(cordex, rata, pufa) o dunga care normal ar trebui sa fie paralela cu nivelul camerei. Astfel am obtinut nivelul tavanului de rigips. De la acest nivel in sus vor veni prinse profilele UD. (dunga trebuie sa fie vizibila de jos). Profilele UD se fixeaza de perete cu dibluri sau cu holsuruburi, in functie de compozitia peretelui.

-Dupa ce profilele UD au fost prinse de perete¬† se incepe sa se dea semne sub profil din 50 in 50 cm sau din 51,5 in 51,5 cm (Explicatie:.Daca aveti placi de rigips la dimensiunea de 260×120 veti da semn din 51,5 in 51,5. Daca cumparati placi la cum se da nivelul montaj ud-uridimensiunea de 200 x 120 trebuie sa dat semn din 50 in 50 cm). Semnele se dau pe doua laturi paralele ale pereteluli.

-Se masoara distanta intre laturile camerei pentru a se taia profilele CD. Sa nu uitati sa lasati toleranta intre 0,7 si 1 cm atunci cand taiati profilyul CD pentru a nu intra prea fortat si sa faca burta.

-Montati acum CD-urile si fixati-le de UD-uri cu centrul pe semnul dat si prindeti-le cu bobite. Acum profilele vor flamba urmand a fi intarite. Tavanul de rigips poate fi intarit in doua moduri:

-Cu structra dubla

-Cu bride de prindere

Citeste in continuare…