amenajari interioare buzauO sa va prezint cu am construit un bar din rigips intr-o bucatarie. Dar acest bar din rigips poate fi construit si intr-un living sau intr-un hol mai mare. Sa construiesti un bar de rigips nu e un moft ci mai degraba o necesitate in materie de idei design interior. S-au dus vremurile in care toate camerele erau la fel, acum orice incapere trebuie personalizata. Daca aveti sculele necesare puteti construi chiar dvs un bar de rigips. Daca va intereseaza oferte la sculevedeti cateva scule ce eu le recomand.

model de faianta stil sah in bucatarie cu bar de rigipsMateriale de constructii necesare pentru constructia barului. Avem nevoie de placi de rigips verde, profile CD si UD, autofiletante, bobite, dibluri si daca doriti ca barul sa fie placat cu faianta aveti nevoie de cativa mp de faianta in culori frumoase si de adeziv pentru placat faianta. Pe langa acestea mai trebuie chit de rosturi, coltari de interior si de exterior pentru faianta si distantiere de 2-3 mm.

model de bar din rigips cu faianta placat in sah moro cu cremDe ce sa placam barul din rigips cu faianta? Pentru ca faianta se intretine mai usor si este mult mai frumoasa decat rigipsul gletuit. In plus faianta va intari barul si ii va conferi stabilitate. Modelul de bar prezentat aici a fost aspru incercat si a trecut testul de rezistenta.

Cum construim barul din rigips? In primul rand se masoara camera si se stabileste locul unde va fi amplasat. Se va tine cont de grosimea barului. Astfel daca doriti barul la 150 cm de la usa tineti cont ca si barul este gros de aprox 20 cm. De obicei camerele sunt in vinclu (adica au peretii opusi paraleli) dar daca nu sunt la unghi de 90 grade trasati barul paralel cu partea vizibila (in cazul meu usa de la intrare). Apoi trasati doua dungi cu cordexul care vor fi paralele si vor reprezenta marginile barului de rigips (de la dunga in interior va veni prins profilul UD). Dupa ce fixati UD-urile de sapa prelungiti-le pe perete la inaltimea dorita si fixati-le cu dibluri.

Acum taiati o placa de rigips la dimensiunea si la forma pe care o va avea barul din rigips. Fixati-o in autofiletante de  cele doua profile. Completati cu inca doua bucati de UD laturile care nu aunt prinse.

Amenajari bucatarie faianta crem si maroPrindeti si placa opusa si faceti la fel. Acum, aveti doua placi de rigips care flambeaza. Nu-i nimic trebuie doar sa le intariti. De obicei intariturile la scafe si baruri din rigips sunt improvizatii deoarece nu se vad. Intariti barul de rigips cu profile pe diagonala si fixati-le dar cu grija ca barul sa fie in boloboc. Chiar daca se mai misca nu-i nimic. Conteaza sa fie drept. Puneti capacele barului cu grija si in boloboc. Acum sa intarit? Sigur e mai bine. Daca il mai placati si cu faianta cu siguranta va fi solid. Pentru intrebari si explicatii contactati-ma.