Fie ca lucram in constructii sau doar suntem amatori de DIY, cu totii avem nevoie de o betoniera. Mai mare sau mai mica o betoniera ne scuteste de foarte multa munca fizica. Si facem si economie daca ne gandim la ce preturi gasim oamenii in ziua de azi. Si pana la urma o betoniera nu fumeaza si nici nu bea , ea isi face treaba intr-un ritm constant avand nevoie doar de curent electric. Si de ciment, nisip si apa bineinteles.

Betoniera mica, medie sau mare? Pret betoniere

In functie de ceea ce avem de lucrat putem cumpara si si alege volumul betonierei. Pretul betonierelor creste exponential cu volumul acestora. Astfel avem preturi incepand de la  700 lei o betoniera de 100 litri si terminandu-se cu pretul de 4500 lei pentru o betoniera de 360 litri.

betoniera medie 19l vol pret 1200 leiPentru cei care lucreaza in constructii si amenajari, cum lucrez si eu, cel mai bine li se potriveste o betoniera medie de 190 litri. Este o betoniera rezonabila si nu depaseste pretul de 1500 lei in orice magazin am cauta. Cu ea putem turna sape la interior si exterior, trotuare si alei prin curte, putem prepara multibat pentru tencuiala si chiar beton pentru mici fundatii. In plus aceasta incape foarte bine atat intr-o Dacie Papuc, intr-un Renault 6+1 cat si intr-un Mercedes Vito de 8+1. Nu o putem tine in sarcina toata ziua dar 4-5 ore merge fara probleme.

betoniera mare pret 4500 leiPentru firmele de constructii care ridica case si au de turnat forte mult beton este recomandata o betoniera mare de 400 litri. Platind un pret pe ea de cca 5000 lei aveti asigurarea ca lucrarile vor avea pe ce sa se bazeze si vor fi terminate la termenul stabilit. Lucrul cu acest tip de betoniere se realizeaza in regim intensiv deci nu o sa auziti de la muncitori ca se vor plange de incalzirea motorului gasind astfel motiv de pauza. O echipa de 4 zidari abia face fata acestei betoniere cand se pun pe tencuit peretii.

betoniera micaO betoniera mica este potrivita pentru toti cei care vor sa construiasca cate ceva in timpul liber. In aceasta categorie intra majoritatea cititorilor acestui blog. Cu o betoniera mica,  achizitionata la aproximativ 800 lei, puteti sa faceti diverse treburi prin gospodarie fara sa mai fiti nevoiti sa apelati la ajutoare. Se intretine si se curata usor si in ritmul cu care o sa lucrati cu ea, adica in week end si vacante, o sa va tina foarte mult timp.

Astfel, fie ca o sa cumparati o betoniera mare, mica sau medie este foarte important cum o intretineti. Asigurati-va ca o spalati bine dupa ce ati terminat treaba si din an in an mai dati-i cate un strat de vopsea.