Cum construiesti fundatia casei durabila-Pasii construirii

Pasi la constructia fundatiei unei case

Cand va apucati de constructia fundatiei trebuie sa aveti sprijinul unui profesionist. Fundatia casei este cea mai importanta parte a constructiei si de aceea trebuie construita corect. Este important ca la construirea fundatiei sa folositi materiale de constructii de calitate. Ma refer aici la beton si la fier beton. Cel mai recomandat beton este C 15 ori C 16 si cel mai folosit fier beton si cel mai recomandat in acelasi timp este fier betonul  cu diametrul cuprins intre 16 si 18 mm.

Cele mai importante etape in construirea fundatiei:

-Se sapa santul la dimensiunea si adancimea stabilite de proiectant. Este foarte important sa urmati intocmai ce v-a indicat proiectantul deoarece fundatia transmite in pamant greutatea casei. Proiectantul stabileste asta in functie de structura si zona unde este solul, adancimea panzei freatice sau patologia seismica a zonei respective.

pasii in constructia fundatiei unei case cost manopera-Se umplu santurile cu beton. Daca aveti pietre mari ca cele de rau puteti arunca cate una ici colo pentru a reduce consumul de beton. Dar cu moderatie nu cu lacomie, ca nu e bine.

-Se face cofrajul pentru elevatie, se armeaza si se aranjeaza stalpii si se toarna betonul.

-Dupa ce trece o anumita perioada de timp, de regula o saptamana, se decofreaza fundatia casei. Se incarca camerele cu pamant si apoi cu pietris si se taseaza bine. Se pune folie si pentru cine vrea se poate pune polistiren si peste el plasa de Buzau in perimetrul camerelor si se toarna placa care va servi drept sprijin pentru urmatoarele operatiuni din constructia unei case.