Da, acum se poate gauri faianta cu o freza atasata la bormasina. Uneori, un fel de freza pentru gauri in faianta si gresie, putem gasi atasate la masinile de taiat manuale.

Pentru a gauri o placa de gresie sau faianta este necesar sa dam un semn chiar pe centrul gaurii dupa care reglam freza la diametrul potrivit. Apoi atasam freza la bormasina si dam gaura.

Dar ce facem cand nu avem o freza pentru gauri in faianta si gresie sau, in cazul meu, nu ne place sa folosim freza. Sau nu este neaparat nevoie.

Asa ca am facut cateva poze din care se poate vedea clar cum se dau gauri in placile ceramice.

Intai trebuie vazut produsul final, in cazul nostru fiind vorba de un decupaj pentru bateria de la cada.

gauri in faianta si gresie baie

Primul pas este masurarea corecta si trasarea gaurii pe spatele placii de faianta. Apoi se fac taieturi in stilul din poza.

gauri in faianta cu flexul

Apoi scoatem bucata cu bucata din micile triunghiuri.

gaura in placa de faianta

Si apoi, daca am decupat bine cu flexul, se poate placa placa de faianta gaurita fara freza.. Daca nu va iese va recomand sa cumparati o freza sau sa apelati la un profesionist.

UPDATE. Iata si cum arata o placa de gresie gaurita cu polizorul unghiular cu piatra diamantata:

gresie gauritaIntai se face conturul rotund dupa care se fac taiaturi in forma de X. Trebuie atentie pentru a nu ne accidenta sau a gresi taietura.

gaurire spate gresieCam asa se gauresc placile de gresie si faianta. Evident ca la gauriri pretentioase se folosesc scule adecvate. Dar la gauri care vor fi mascate este bun si acest sistem.