Cum fac un montaj tavan de rigips-Structura si Placarea

Montaj tavan de rigips – Executia structurii si placarea tavanului de rigips. Partea a doua

Vorbeam in postul anterior despre etapele executiei unui tavan de rigips si ramasesem la montajul structurii metalice. V-am explicat cum se monteaza CD-urile si UD-urile si cum sa gasiti materiale de constructii ieftine. Sa continuam asadar.

Daca tavanul de rigips are o suprafata de sub 16 mp atunci este indicat sa facem structura metalica simpla bazata pe CD-uri prinse cu bride de prindere.glet pe tavan de rigips

Daca suprafata tavanului depaseste 16 mp atunci este puternic recomandat sa facem un caroiaj dublu. Adica vom folosi profile CD tesute. Despre cum se face un tavan de rigips pe stuctura dubla am scris aici.

-Se prind bridele de-a lungul fiecarui CD din 90 in 90 cm.

-Se fixeaza o sfoara de-a lungul CD-ului si apoi se prinde profilul CD de bride cu ajutorul bobitelor (sau puricei, buburuze, autofornante) respectand ca cd-ul sa nu atinga sfoara. Se continua asa cu fiecare profil in parte si apoi se verifica cu sfoara pe diagonala si perpendicular cu CD-urilor.montaj tavan de rigips structura si placaj

-Se face instalatia electrica si se fixeaza toate cablurile ce vor veni in tavan.

-Se face izolatia cu vata sau cu polistiren sau cu orice alt material de izolatie.

-Se incepe placarea tavanului cu placi de gips-carton. Placarea se va face perpendicular cu sensul CD-urilor nu paralel.

-In spatiile dintre profilele CD si placa de rigips se baga un adaos din lemn sau profil care va fi prins de placa cu autofiletante (negrese, holsuruburi).

cum se da nivelul montaj ud-uriAstfel se face un montaj tavan de rigips corect si ca la carte. Urmeaza urmatoarea etapa din amenajarea unei camere cu rigips si anume gletuirea pe rigips. Asta daca nu intentionati sa faceti niscaiva modele din rigips sau scafe.