Cum preparam si aplicam laptele de ciment

Laptele de ciment se prepara din ciment cu apa, amestecat bine si intins pe toata suprafata sapei recent turnate. Nu se presara ciment pe sapa proaspat turnata si nici nu se aplica lapte de ciment pe sapa veche. Adica se poate aplica dar se va exfolia.

De obicei se aplica un lapte de ciment peste sapele exterioare pentru a le intari suprafata, pentru a deveni mai rezistente la intemperii si pentru a putea fi spalate mai usor, deoarece sapele peste care a fost aplicat lapte de ciment sunt lucioase.

sapa lapte de ciment

Cum aplicam! Sapa recent turnata trebuie sa fi tras astfel incat apa sa nu mai stea deasupra. Apoi preparam laptele de ciment adaugand un cancioc de ciment la un litru de apa. Daca dorim ca laptele sa fie mai vartos putem adauga doua cancioce de ciment dar trebuie lucrat repede deoarece se va intari rapid.

Amestecan cu o bormasina cu melec cimentul si apa si dupa ce obtinem o compzitie omogena luam cu canciocul si imprastiem pe suprafata sapei proaspat surnate. Apoi, cu o gletiera finisam uniform laptele pe sapa. Nu va iesi din prima asa ca finisati o data apoi reveniti cu gletiera goala si neteziti pana se va face o suprafata lucioasa.

Cateva zile, de cateva ori pe zi, este nevoie sa udati sapa finisata cu laptele de ciment pentru ca sa nu crape.

Asadar este destul de simplu de turnat si finisat o sapa cu lapte preparat din ciment amestrecat cu apa, nu?