Cum sa cumparam casa potrivita la un pret bun

Era o vreme cand agentiile care se ocupa cu vanzari case aveau foarte mult de lucru, cumparatori erau cu duiumul iar preturile pentru o casa erau foarte mari avand in vedere cererea.

Dupa venirea crizei economice s-au mai rarit si multe din agentiile imobiliare si au ramas pe piata doar cele care s-au adaptat si au lasat la pret mai mult decat concurenta. Astazi, dupa trecerea crizei, este momentul sa cumparati casa potrivita si mult dorita pentru ca inca preturile nu au crescut mult. Mai ales daca o sa cumparati case recent construite, nu din cele care s-au construit in perioada cand materialele de constructii si manopera erau foarte scumpe.

O sa va spun mai jos ce as lua eu in vedere daca mi-as cumpara in viitorul apropiat o casa.

o casa potrivita pentru toti

In primul rand as alege o zona linistita , departe de sosele unde se circula cu trafic greu dar si la o oarecare distanta de bulevardele principale.

Nu as cumpara o casa mare, 120 mp suprafata construita utila a locuintei mi se pare casa potrivita. Pentru cei care au stat in 50 mp la bloc eu zic ca este o evadare din infern mutarea intr-o astfel de casa.

As cumpara o casa cu finisaje cat mai simple. Oricat de frumoase ar fi baia si bucataria, oricat de drepti si bine zugraviti ar fi peretii, dumnevoastra tot veti dori o reamenajare dupa bunul plac a locuinteti respective. Si de ce sa dati multi bani pe o casa cu finisaje exceptionale cand puteti cumpara o casa mai modest finisata si sa o faceti dupa cum va convine. Daca e ceva si doriti amenajari interioare in Bucuresti, Ploiesti sau Buzau va stau la dispozitie, dar deja stiati asta, nu?

Tot cand as cumpara o casa as fi atent la termoizolatia existenta. O casa placata cu polistiren de 10 cm grosime va fi mult mai calduroasa iarna decat una fara termoizolatie sau cu termoizolatie facuta cu polistiren de 5 cm.

Ca si o ultima dorinta as vrea sa cumpar de la o agentie care are case de vanzare in zone cat mai diverse, ca sa am de unde alege. Si as vrea sa platesc un pret cat mai bun, nu cat mai mic, dar un pret real al locuintei. Cam acestea ar fi in mare cateva tinte de urmat daca  dumneavoastra cumparati casa potrivita in viitorul apropiat.