Ghena de la baie pare un lucru minor, ce nu este luat in seama cand vine vorba de amenajarea baii. Dar cand stai la bloc si cand vecinul de deasupra te cam inunda…. eu vin cu o solutie pe care am aplicat-o la o lucrare recenta ce este inca in desfasurare.

Ghena de la baie trebuie sa fie mica si sa nu permita apei venita de sus sa se infiltreze prin tavan si sa intre in apartament. Cum se face o ghena din rigips am scris aici, mai jos va voi prezenta cum am realizat ghena impermeabila !!!

Cand am intrat in apartamentul unde se afla construita aceasta ghena am fost socat sa vad cat este de mare, ghena. Ghena mea era construita, surprinzator, din rigips, dar avea dimensiunea de 60 pe 50 de cm. Mult, foarte mult.

Desi puteam sa o las asa deoarece era din rigips, am decis sa o stric si sa o fac mai mica.

Poza cu ea, cum era inainte, nu am indraznit sa fac insa iata o poza cu tevile care se ascundeau in megaghena din apartament:

poza cu tevile de la ghena de la baie

Nu erau multe tevi iar dupa ce am schimbat alimentarea cu apa cu tevi din PP si am schimbat si cotul de 90 de grade de la scurgere, am decis sa inchei ghena.

Sa vedem cum am facut:

  • Am montat profilele ud pe margine
  • Deasupra ghenei am lipit cu hidroizolatie o folie de plastic cu care am inconjurat tevile dand sens posibilelor scurgeri spre tevile de apa si canalizare
  • Peste prima folie am venit cu alta folie de sus pana jos, jos de tot, astfel incat apa sa se duca in jos pe ghena (posibil la vecinii de jos šŸ™‚ )
  • Apoi am placat ghena cu placi de rigips de 12,5 mm, verde, antiumezeala. Va urma gletuirea ghenei si restul lucrarilor de finisare.

Iata cu sa faceti o ghena din rigips care sa nu va inunde

folie si hidroizolatie ghena

 

Dupa ce dati cu hidroizolatie din abundenta lipiti folia si dati din nou cu hidroizolatie

ghena de la baie faza 3 007

Apoi inchidem ghena si alaturi facem una mai mica deoarece nu mai depindem de caldura venita de la sistemul centralizat.

ghena faza 4Si astfel am facut Ā ghena de la baie foarte mica avand dimensiunea de 27 pe 45 cm. Doar prima ghena de la baie.

finalizarea ghenei de rigips

In viitorul nu foarte indepartat voi scrie un articol foarte amplu despre ce inseamna renovarea unui apartament.