De multe ori sunteti  tentati sa cumparati un model de faianta frumos si plasat strategic ,la vedere, in magazinul de materiale de constructii ce tocmai il vizitati. Si cand faianta este si la promotie deja beculetul este aprins si nimeni nu va mai poate opri. Sunteti gata sa cumparati faianta cu gandul ca ati facut o afacere buna.

Nu neg ca faianta scoasa la promotie va poate lasa cu bani in buzunar  insa calitatea si perfectiunea acesteia lasa de dorit. Chiar eu, de multe ori, m-am pacalit cumparand un astfel de model de faianta. Iar atunci cand am placat-o pe perete mi-am blestemat zilele si credeti-ma ca mi-as fi dorit din tot sufletul sa fi cumparat o faianta de calitate. Cu atat mai mult ca eu sunt faiantar si ma ocup cu amenajarile interioare. Acum nu mai fac astfel de greseli si o sa va prezin mai jos ce trebuie sa faceti pentru a avea o baie sau o bucatarie amenajata cu faianta de calitate.Faianta criterii de alegere a modelului si culorii

Primul criteriu de selectie al unei faiante bune este pretul. Fiti suspiciosi la preturi mici, reduse cu mai mult de 20 %

Cititi pe cutie si asigurati-va ca faianta respectiva este de calitatea intai.

Chiar si daca este de calitatea intai  verificati lund doua placi din cutie si puneti-le fata peste fata si vedeti daca nu au burta sau daca nu cumva sunt inegale. Apoi desfaceti o alta cutie de faianta si comparati-o cu o placa si de acolo.

Cand cumparati faianta alegeti cutii sigilate de producator. Nu cumparati cutii resigilate cu scoci pentru ca la mijloc sunt ascunse placi sparte, ciobite sau defecte .

Pentru a va asigura ca faianta este de calitate ciocaniti-o cu degetul si daca suna a lut sau daca placa este prea usoara inseamna ca este o faianta slab calitativa.

Acestea sunt pe scurt criteriile de alegere a faiantei care se pot aplica si la alegerea placilor de gresie fara nici o problema. Succes cu amenajarea baii, bucatariei sau oricarui spatiu unde o sa o folositi.