Prea putin folosita la amenajari, caramida din sticla este de foarte multi ani un must have pentru cine doreste stil si eleganta in locuinta. Principalul scop pentru care oamenii cumpara caramida din sticla este acela de a aduce lumina, foarte fascinanta dealtfel, in spatiile unde nu se poate amplasa fereasta sau se poate amplasa dar este costisitor si inutil. In caz ca sunteti amator de neconventional puteti construi chiar si o cabina de dus din caramida din sticla. Chiar arata bine, mai ale ca pe piata exista destule modele in zeci de culori.

Inainte de a incepe treaba insa , ar trebui sa va informati asupra a ce pret se practica pentru o bucata de caramida din sticla. Nu este ieftina deloc, dupa cum se scrie pe alte siteuri de gen, as zice ca este chiar scumpa. Cea mai ieftina are un pret de 10-15 lei iar modelele mai inflorate ajung si la 40 de lei bucata. Si tinand cont ca are dimensiunea de 20 pe 20 cm ar trebui sa va dea fiori daca intentionati sa construiti o cabina de dus de exemplu.

La un metru patrat de caramida din sticla trebuie  25 bucati care costa sa zicem 250 de lei iar adaugand o manopera de 20 si ceva de lei pe mp am ajunge la 270 de lei. Plus distantierii care si ei costa 50 de bani bucata, plus adezivul si chitul veti ajunge la 330 de lei pentru un metru finit construit cu o astfel de caramida.

Acum sa vedem si cum se zideste aceasta caramida, daca mai doriti sa o folositi 🙂 . Va dau exemplu o mica deschidere intr-un zid, de la o casa de la tara, pe care am astupat-o de curand.

caramida din sticla zidirea

Zidirea este practic simpla. Daca stiti sa ziditi caramida normala cu siguranta ca veti putea sa ziditi si caramida din sticla. Conteaza cum porniti, cum stabilizati primul rand si cat de tare va grabiti. Ideea este sa nu va grabiti deloc, sa va verificati de multe ori pentru ca sa iasa treaba buna. Distantierii va vor spune singuri cum sa ii asezati si dupa ce se intareste doar invartiti de fluturasii iesiti in afara si gata. Restul de distantieri raman in interior si peste ei se va aplica chitul de rosturi.

modele caramida sticla

Daca va intrebati ce adeziv sa folositi, aici parerile sunt impartite. Eu folosesc un adeziv de gresie si faianta, mai bun, de preferat pentru exterior.

zid caramida la gata

Acum ca ati zidit este cazul sa asteptati sa se usuce mortarul si sa faceti chituirea, exact ca la gresie si faianta.