Cum scap de condens-Eliminarea condensului de pe tavan,colturi si faianta

Locuiesc la bloc la etajul 4 din 4 si in dormitor in perioada rece intr-un colt se face condens cum scap de el?

In sufragerie, cand m-am mutat am gasit montat tavan de rigips iar cand incalzesc camera se face condens in dreptul profilelor si al autofiletantelor ce trebuie sa fac?
Si in hol la intrare am condens pe tot tavanul si umezeala coboara si pe pereti de cand a inceput sa se incalzeasca afara si au inceput sa se usuce si peretii. Izolatia pe bloc este facuta recent. Nicu

Se pare ca aveti o multime de probleme si nu stiu cum sa incep ca sa nu va dau vesti proaste. Problema condensului este des intalnita si daca nu e remediata duce la probleme si mai mari cum ar fi mucegaiul.07082013359

Referitor la problema cu condensul din dormitor cand este perioada rece. Condensul apare cand sunt diferente mari de temperatura intre interior si exterior. Este posibil ca sa existe o crapatura sau un gol in acel colt, gol ce nu se vede pentru ca este acoperit de tencuiala si glet. Sfatul meu este ca atunci cand va apucati de zugravit sa curatati pana la zidarie toata zona care face condens. Apoi dati preventiv cu o solutie antimucegai sau cu clor nediluat. Dupa uscare aplicati mai multe straturi de adeziv pentru gresie. Atentie insa ca stratul anterior sa fie uscat inainte de a il aplica pe urmatorul. Apoi aplicati glet si toate cele si veti scapa de condens. Trebuie doar sa respectati timpii de uscare pentru fiecare operatiune in parte.

Referitor la condensul de pe tavanul de rigips care este accentual in zona profilelor si a autofiletantelor. Mai mult ca sigur nu exista izolatie de vata intre tavan si placa de beton. Si cum locuiti la etajul 4 din 4 era foarte important. Din pacate trebuie sa stricati tavanul(doar placile de rigips) si sa il lasati cateva zile la aerisit dupa care sa puneti o izolatie din vata minerala cu folie anticondens. Daca era dupa mine nici nu puneam tavan de rigips, pe tavan as fi montat polistiren extrudat de 5 cm. Sigur nu mai aparea condens.

Condensul de pe hol  apare tot din cauza umezelii si daca nu aveti tavanul placat va recomand sa il placati tot cu polistiren. Totusi verificati si izolatia blocului sa nu fie vreo problema.