Constructia unei arcade de rigips modele si cum se face

Iata cum se face o arcada din rigips

O arcada poate lua zeci de forme si modele. Cum eu nu stiu ce fel de arcada vreti sa construiti va voi prezenta pas cu pas si cat mai pe intelesul dvs cum se face o arcada simpla, rotunda. Cu aceste cunostinte puteti face apoi orice fel de arcada din rigips, chiar si modele complicate de arcada. Poate chiar si modele personalizate.

Atunci cand realizati o arcada  trebuie sa va imaginati ce se afla inauntrul ei. Interiorul arcadei este urat si este alcatuit din profile pentru rigips asamblate si fixate pentru a opasii realizarii unei arcade din rigips sustine. Dar tocmai acest interior urat ne va arata cum sa facem cea mai frumoasa arcada. Arcada este exact ca scheletul unui om deci imaginati-va cum se sustine si creati noi moduri si improvizatii de a o realiza pentru ca trebuie sa aveti mereu in minte ca doar exteriorul se vede.

Primii pasi in confectionarea arcadei de rigips.

Pentru a face o arcada din rigips corect trebuie ca spatiul unde o vom fixa sa fie drept,solid si in boloboc. Putem construi o arcada rotunda pentru a delimita un hol sau o putem aseza un locul unei usi.Oricum am proceda trebuie ca spatiul sa fie drept. Daca nu este drept trebuie indreptat si apoi inceputa constructia arcadei.

Daca prima cerinta este indeplinita putem incepe desenarea arcadei. Va puteti inspira din arcadele deja vazute sau din aceste fotografii cu arcade si modele din rigips. Dupa ce v-ati inspirat si sunteti hotarat asupra a ce model de arcada doriti sa construiti sa zicem ca doriti sa faceti un model de arcada de rigips rotunda. O desenati pe o coala de hartie sau chiar pe peretele alaturat.

Verificati cum se incadreaza modelul de arcada din rigips dorit  in spatiul dat si faceti toate ajustarile necesare astfel incat sa arate frumos. Nu faceti arcada nici prea rotunda nici prea ovala dar nici prea joasa. Integrati-o cat mai bine in designul general al locuintei.

  Urmeaza trasarea arcadei. Pentru a putea trasa arcada trebuie sa masurati spatiul unde va veni montata. Porniti de la cea mai joasa cota dorita pana la limita de sus si astfel aveti inaltimea arcadei. Masurati distanta de la coltul din stanga pana la coltul din dreapta si astfel va rezulta un dreptunghi. Decupati dintr-o placa de rigips acest dreptunghi si aveti o parte de arcada inca netrasata. Mai taiati inca o bucata de placa de rigips la fel ca prima si astfel ati obtinut si cealalta parte a arcadei.

Continuarea despre cum se face o arcada din rigips in articolul urmator ….