Cum se curata varul vechi, huma sau vopseaua de pe pereti

Pentru a curata varul vechi,huma sau vopseaua de pe pereti este necesar aplicarea unui procedeu diferit pentru fiecare in parte. Este foarte greu sa curatam astfel de materiale de pe pereti si ne dam seama atunci cand incepem renovarea locuintei. Pentru ca este greu o sa fiti tentat sa dati cu glet direct peste, fara a mai curata peretii. Daca vreti sa stiti cum se gletuieste cititi Cum se gletuieste o camera veche.

Cum se curata varul vechi

Primul pas este verificarea peretilor si curatarea varului care este umflat cu ajutorul uni spaclu. Apoi se prepara amorsa (de preferat nediluata)si se aplica cu un trafalet de doua ori consecutiv fara pauza. Dupa aceasta operatiune lasati sa se usuce doua trei ore si incepeti sa curatati cu spaclul. Sa va curata foarte usor.In caz ca mai raman portiuni mai aplicati amorsa si sigur se va curata.

Cum se curata huma de pe pereti. Huma este foarte periculoasa pentru multa lume. Dar decat sa va apucati sa o razuiti cu spaclul sau cu alte scule pentru constructii mai bine folositi sapun. Da, ati auzit bine, huma se curata de pe pereti cu sapun. Pur si simplu ii spalati cu apa si sapun in randuri succesive pana se ia toata huma. Este necesara spalarea de patru-cinci ori pana la curatarea totala .

Cum se curata vopseaua de pe pereti. Este o pacoste vopseaua asta si va va scoate peri albi pana sa o curatati. Cel mai rau este atunci cand inainte de vopsea a fost aplicat un strat de clei de oase. Atunci v-ati cam furat-o. Singura solutie este sa curatati centimetru cu centimetru cu ajutorul unui toporas sau a unei tezle. O sa curatati cam un metru  patrat pe ora si sigur va veti pune vecinii in cap. Mai mult noroc o sa aveti daca sub stratul de vopsea este glet de ipsos. Atunci va trebuie o lampa pa gaz(o folosesc instalatorii pentru a incalzi tevile) si cu ajutorul ei o sa izbutiti repede. Tineti flacara pe vopsea pana cand pocneste si se umfla cu tot cu glet apoi curatati cu un spaclu. O sa mearga treaba repede.