Cum se da cu glet

Atunci cand va apucati sa va  renovati locuinta va intrebati cum se da cu glet. Cautati pe Google si doriti sa invatati. Asta e bine dar aveti grija de unde cititi ca pe multe site-uri sunt scrise numai prostii. Considerati ca  aplicarea gletului este usoara. Gletul e o joaca daca va informati  putin. In continuare o sa scriu cum se da cu glet mai pe scurt, detaliile le gasiti accesand linkurile de mai jos.

Cum se gletuieste peste rigips

Cum se gletuieste o camera veche

Cum se gletuieste peste tinci

cum se gletuiestescule de preparat gletulSa va explic cum se da cu glet. Primul lucru care trebuie sa il faceti este sa verificati peretii daca nu sunt  umflati si se cojesc. Va dati seama ca suna a gol cand ii loviti cu degetul. Daca sunt in ordine dati cu amorsa si asteptati sa se usuce. APOI:

Preparati gletul. Intr-o galeata puneti cca doi litri de apa si apoi presarati incet gletul pana nu mai se vede apa. Lasati 5 minute si apoi amestecati-l cu o bormasina care are atasat un melc(mixer). Mai lasati cinci  minute si mai amestecati  inca o data 2-3 minute apoi gletul preparat este gata sa fie aplicat.

Daca nu stiti ce scule va trebuie cititi Scule necesare pentru a lucra in constructii

Cum se gletuieste pe rigips
Pereti de rigips

Aplicarea gletului-Cum se da cu glet. Gletul se ia cu mistria sau cu spaclul din galeata si se pune pe gletiera apoi se intinde uniform pe perete cam un metru latime iar inaltime cam cat toata inaltimea peretilor .(Plasa se pune in piciore). Apoi se intinde plasa dinainte taiata si se niveleaza cu gletiera astfel incat sa nu ramana cute.Apoi se acopera cu un strat de glet si se lasa la uscat pentru aplicarea stratului doi.

Stratul doi se aplica mai subtire decat primul si in sens invers aplicarii primului. Dupa uscare peretele este pregatit pentru aplicarea stratului de finisaj. Asta este tot. Urmeaza slefuirea etc