Cum se da nivelul cu laserul sau furtunul

Trasarea nivelului cu furtunul si laserul de nivel

Nivelul, intr-o locuinta, reprezinta prima etapa din constructia acesteia. Fie ca turnam o fundatie, o sapa sau executam un acoperis ori un tavan de rigips, nu avem cum sa incepem lucrarea decat daca dam nivelul.

Nivelul se da cu furtunul de nivel sau mai nou cu laserul. Instrumente aditionale cu care putem sa dam nivelul ar fi bolobocul ori firul cu plumb cu un vinclu sau un dreptar mai mare. Cu bolobocul sau cu dreptarul putem da nivelul pe suprafete mici atat pe verticala cat si pe orizontala. Cu firul cu plumb de obicei se da nivel pe verticala de exemplu la zidirea unui zid dar daca folosim un vinclu cu o alta sfoara puteti da nivelul si cu firul cu plumb(e o improvizatie asa ca mai bine renuntati).

Cum se da nivelul cu furtunul de nivel

Furtunul de nivel este cel mai simplu de folosit si este preferat de multi meseriasi. Nu functioneaza cu baterii, nu se strica si nu este foarte scump. Functioneaza pe baza de apa si forta gravitationala. Astfel ca daca stati cu un capat al furtunului exact cu nivelul apei pe un semn, la celalalt capat, oriunde ar fi acesta, daca veti da semn, cele doua semne vor fi la acelasi nivel.

-Se umple furtunul cu apa curata avand grija sa nu existe bule. Se lasa minim 15 cm la ambele capete furtunul neumplut cu apa. Un furtun bun are diametrul de peste 0,8 mm si o lungime de peste 10 m.

Cum se face?

-Se da un semn la jumatatea camerei cu creionul(jumatatea inaltimii camerei la unul din pereti)

-Se pune un capat al furtunului pe semn iar celalalt capat se duce intr-un colt al camerei la o inaltime aproximativ egala cu primul semn dat. Sunt necesare doua persoane.

-Persoana care tine capatul furtunului de la primul semn va dirija pe cea de-a doua persoana sa ridice sau sa coboare capatul furtunului pana ce bula lui(a primei persoane) se va potrivi cu semnul dat la inceput. Atunci cea de-a doua persoana va da semn cu creionul pe perete exact la nivelul apei. Se continua asa la toate colturile camerei cu prima persoana ramanand la primul semn .

-Se unesc toate semnele  cu o sfoara colorata cu oxid de fier sau cu cordexul. Va rezulta de jur imprejurul camerei aproximativ la jumatatea inaltimii peretelui. Aceste este nivelui camerei. De aici in sus se va da nivelul tavanului de rigips de exemplu sau in jos se poate da nivelul pentru turnarea sapei.

Cum se da nivelul cu laserul

Sunt zeci de tipuri de lasere si toate se pot folosi foarte usor.Laserul functioneaza cu un fascicul de lumina care este directionat, orizontal sau vertical, invartindu-se. Inainte de a fi pornit laserul trebuie reglat din butoanele de reglaj.

Majoritatea laserelor se regleaza tot cu un sistem pe baza de bula(ca la cumpana). Adica daca nu este reglat bine laserul nu va indica bine nivelul.Avantajul laserelor ar fi ca se pot folosi pentru a da nivelul pe distante mai lungi. Sau in spatii mici, mult mai comod. Dezavantajul este ca sunt scumpe si se strica daca nu sunt ferite de socuri.

 

Recomandarile de azi !
Ce sa iei in considerare atunci cand achizitionezi un sistem de supraveghere?
Ce sa iei in considerare atunci cand achizitionezi un sistem de supraveghere?
Sistemul de supraveghere perfect este sistemul de supraveghere care poate sa raspunda cu succes tuturor necesitatilor pe care le ai....
Cum am obtinut o asigurare auto RCA la un pret bun
Cum am obtinut o asigurare auto RCA la un pret bun
O data pe an se intampla sa facem asigurarea automobilului detinut si asta ne da batai de cap. Ne intrebam,...
Cum sa obtineti un cost mic la constructia casei
Cum sa obtineti un cost mic la constructia casei
Probabil toata lumea doreste un cost mic la constructia casei dar foarte putin reusesc sa aiba parte de asa ceva....

4 Comments

Leave a Reply


Comenteaza omule daca ai ceva de zis ! Tacerea nu e buna.