Cum se face tavanul de rigips

Cum se face tavanul de rigips

Iata cum se face tavanul de rigips. In primul rand trebuie sa dam nivelul
camerei. Iata cum se da nivelul camerei. Se foloseste laserul sau furtunul de nivel. Daca sunteti atenti o sa obtineti aceeasi precizie. Dati semn in fiecare colt al camerei apoi uniti cu sfoara de trasat si o sa obtineti o dunga colorata de la care puteti sa va ridicati cat se poate pentru a da nivelul tavanului.

Sa revenim la cum se face tavanul de rigips. Montajul tavanului incepe cu trasarea tavanului. Adica se da nivelul. Dupa ce am dat nivelul fixam profilele ud cu dibluri de perete. Ne trebuie un ciocan rotopercutor. Dunga nivelului trebuie sa ramana la fata ud-ului in partea de jos.structura tavan de rigips la un tavan de lemn

Dupa montarea perimetralului adica a ud-urilor se taie cd-urile si se introduc in ud-urile deja fixate. Distanta intre profilele cd este da 50 cm daca placa are 120 x 200 si 51,5 cm daca placa de rigips are dimensiunea de 120 x 260 cm. ATENTIE MARE !!! Placarea tavanului nu se face ca la pereti ci pe invers.

Urmeaza fixarea bridelor si apoi reglarea cd -urilor ca sa fie toate pe aceeasi traiectorie. Puteti folosi o sfoara. Odata reglat caroiajul tavanului urmeaza partea cea mai simpla la cum se face un tavan de rigips, adica placarea. Placile se placheaza cu autofiletante si neaparat tesute ca la zidarie.