Cum se face un tavan de lambriu de PVC sau lemn

Cum se face un tavan de lambriu

Cum se face un tavan de lambriu este asemanator ca la montajul lambriului pe pereti. Lambriul se poate monta pe structura de lemn sau pe profile de rigips. Daca lemnul nu este uscat va recomand profile de rigips(cd si ud).

Cum se face un tavan de lambriu pe structura metalica de profile pentru rigips

Pentru a face structura la un tavan de lambriu se folosesc aceleasi materiale si aceeasi tehnica ca la un tavan de rigips. Cititi aici ce materiale sunt necesare.

Pasii necesari pentru a confectiona un tavan:Cum se face un tavan de rigips sau lambriu-montaj cd si ud

Se da nivelul camerei cu furtunul de nivel sau cu laserul. Se verifica partea cea mai joasa a tavanului si de acolo se traseaza cu cordexul(sfoara cu oxid de fier) pe toti peretii la nivelul unde dorim sa vina tavanul.

Dupa ce am dat nivelul montam perimetralul adica profilele ud.Cum se face structura la tavanul de lambriu

Am montat perimetralul si am trasat unde vor veni profilele CD. Distanta intre profilele CD va fi aceeasi ca la tavanul de rigips adica 50 cm sau 51,5 cm.

Fixam profilele CD si le intarim cu bride. Structura tavanului este gata pentru a fi placata cu lambriu de lemn sau PVC.

Eventual ,inainte de a placa cu lambriu se poate izola cu vata sau polistiren.modele de lambriu montaj structura pe tavan

Montajul lambriului se face foarte simplu .Exact ca la scandurile cu nut si feder. Exista niste cleme dar nu va recomand sa le puneti la tavan pentru ca este foarte posibil sa cedeze. Dati suruburi direct in placa de lambriu in partea care o sa vina acoperita de urmatoarea placa. Inainte de a incepe placajul nu uitati sa fixati profilele de colt. Asta daca nu cumva doriti sa lipiti bagheta de polistiren.

LaConstructii.com este online din 2012. Articolele de aici sunt originale si se refera la constructii si amenajari interioare si exterioare.

3 Comments

  1. buna ziua ,va intreb ,cum as putea monta pe tavan la casa ,lanbriuri de pvc ,daca eu am pe tavan montat ,placaj tip vechi ,daca se pote monta pe el direct sau sa trag structura de lemn, tavanul actul se prezinta in stare buna ,va rog sa ma informati ce se pote face

    • Trebuie sa faceti structura care sa se prinda de tavanul din placaj. Indicat ar fi sa va prindeti de ginzile de dedesupt cu niste suruburi mai mari, ma refer aici la structura.

  2. buna ziua,lambriu pun si eu la bucatarie pe tavan ,am vazut undeva si era tare frumos,ii dadea un stil rustic,am bucatarie mare open space 30 mp si a fost cam greu sa gasesc un mester la noi care sa sa nu se mire ca pun lambriu si nu rigips si ca de ce nu pun faianta pe pereti,eu explicand omului ca pun faianta doar intre corpuri ca asa sunt acum bucatariiile.
    multi mi au zis ca nu e bine asa ca o sa se faca igrasie va rog frumos sa mi raspundeti daca au dreptate ,pentru ca eu am vazut o bucatarie asa si e fff frumoasa si luminoasa fara multe corpuri superioare fara faianta peste tot si cu lambriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *