Cum se gletuieste pe adeziv pentru polistiren cu gletiera mare

Gletuire cu gletiera mare

Poate ca stiti cum se gletuieste, poate ati mai gletuit cu gletiera mica. Astazi o sa va dau cateva sfaturi cu privire la gletuirea unei suprafete placata cu polistiren peste care a fost aplicat adeziv pentru polistiren, evidet cu o gletiera mare.

Va recomand sa gletuiti cu gletiera mare primele doua straturi de glet de nivelare. O sa fiti placut surprinsi de calitatea peretelui dupa gletuire. Este adevarat, gletul se da mai anevoios cu gletiera mare. Trebuie apasat cu amandoua mainile iar efortul depus este mai mare.Dar se merita deoarece pe langa un perete plan si drept o sa constatati ca ati dat intr-un timp scurt un numar mare de metri patrati de glet. Evident si cu dezavantajele prezentate mai sus. Acestea fiind zise va propun sa nu deviem de la subiectul principal si sa vedem cum se gletuieste cu o gletiera mare.

Cum se gletuieste cu acest tip de gletiera

De regula la tavanele din bai si bucatarii se placheaza polistiren extrudat. Peste acest polistiren se dau doua straturi de adeziv cu armatura de plasa din fibra de sticla, peste care se aplica glet. Aplicand cu o gletiera mare o sa se niveleze mult mai bine tavanul decat s-ar nivela daca am folosi o gletiera mica. Polistiren extrudat putem placa si pe peretii interiori insa nu e prea recomandat pentru ca se etanseaza prea bine camera.Glet dat cu gletiera mare pe polistiren

Primul strat de glet se da cu gletiera intr-un sens iar al doilea se da perpendicular cu primul. Nu va faceti griji daca mai raman unele goluri. Important este ca stratul sa fie plan fara denivelari. Ultimul strat de glet poate fi aplicat si cu o gletiera mica fara probleme atata timp cat cu cele doua straturi de glet date cu gletiera mare s-a obtinut planeitatea dorita a tavanului sau peretilor placati cu polistiren.