Montajul faiantei se face incepand cu cel de-al doilea rand. Asta se datoreaza faptului ca intai se monteaza faianta toata si apoi se placheaza gresia. Intr-un final, dupa ce se poate calca pe gresia din baie, se placheaza si primul rand de faianta.

Daca va intrebati daca mai sunt si alte motive pentru care se face montajul faiantei astfel va mai enumar cateva:

-Apa de pe faianta din baie se poate infiltra daca gresia nu este placata pana sub placa de faianta. Este bun si chitul insa mai sigur este sa o montati asa.

-Orice model de baie are gresia placata cu panta spre sifonul din pardoseala si astfel nu se poate monta primul rand de faianta intai deoarece nu va fi egal ca inaltime.

Modele de faianta baie montajul faianteimodel faianta verde in baie WOWDESIGN0367Pentru a incepe montajul faiantei intr-o baie,sau chiar si intr-o bucatarie, se folosesc niste corniere sau chiar profile UD sau profile CD pentru rigips. Aceste profile se prind cu dibluri dupa ce a fost trasat si stabilit nivelul. De obicei, la montajul faiantei in baie,se stabileste ca ultimul rand de placi(de la tavan) sa fie format din placi de faianta intregi. Atunci cand calculati asta sa tineti cont si de distantierele pentru faianta si de cat de drept este tavanul baii.