Cum se izoleaza corect cu vata minerala tavanul de rigips

vata minerala de sticla pentru rigipsUn tavan de rigips trebuie izolat bine,corect si cu un strat de vata  minerala adecvat. Daca v-ati construit tavanul de rigips prinzandu-va cu bride de grinzile de lemn trebuie sa puneti vata prin pod. Daca buzunarul este gras  pregatit va recomand sa cumparati o vata de calitate cu insertie de folie de aluminiu pe o parte. Aceasta vata se gaseste la baxuri iar un bax de vata minerala are 6 bucati de 1 metru pe 50 cm. Nu este obligatoriu, totul depinde de firma care fabrica vata minerala.

Sa va arat cum am izolat eu niste tavane de rigips ca la carte, cu vata minerala:

fixare folie inainte de vata minerala de sticla

Am urcat in pod si inainte de a pune vata am pus folie de plastic intreizolatie vata minerala tavan rigips grinzi prinzand-o cu capse. Nu trebuie neaparat cu capse dar asa este cel mai usor. Bineinteles ca puteam pune folia de colo pana colo dar trebuie sa asiguram o oarecare respiratie a tavanului de rigips. Totusi trebuie sa recunosc ca folia am pus-o mai mult de frica apei venita prin acoperis cine stie cum.

Asa deci, am pus folie de plastic. Apoi am inceput sa asez bucati de vata intre grinzi cu folia in sus, deoarece am pus deja o folie dedesupt. Si cam atat .

Important este ca vata sa fie taiata un pic mai mare decat dimensiunea dintre grinzi pentru a etansa perfect. Peste stratul de izolatie cu vata minerala, daca mai vreti sa depozitati in pod ceva sau de ce nu sa construiti o mansarda, puteti placa OSB sau scandura.

DAF

LaConstructii.com este online din 2012. Articolele de aici sunt originale si se refera la constructii si amenajari interioare si exterioare.

Comenteaza omule daca ai ceva de zis ! Tacerea nu e buna.