Un cititor, domnul Ion, s-a interesat cum se izoleaza o placa de beton corect
”As vrea sa izolez  o placa de beton pe care este aplicat parchet din lemn masiv,  de 15 ani . Motivul ar fi ca din parchet vine miros de mucegai .In camera sunt 22 grade  iar la subsol este garaj neincalzit. Va rog sa-mi dati o solutie cat mai eficienta pentru izolarea placii de beton la exterior fara sa scot parchetul. Va rog sa enumerati produsele iar grosimea sa nu depaseasca 2-3 cm Mentionez ca doar de sub parchet vine mirosul  de mucegai. Doresc un raspuns eficient si rapid .”

Gata domnul Ion, am venit cu un raspuns rapid. Acum sa vedem daca este si eficient!

izolare placa de betonPrincipala problema, aceea cu mirosul din parchet, nu vine doar de la exterior cum poate dvs credeati. Inainte, parchetul clasic se punea direct pe sapa, lipidu-se cu un fel de adeziv(clei). Problema este ca intre parchet si placa nu exista izolatie si de aceea a inceput sa mucegaiasca si implicit sa  miroasa. Pentru a scapa de miros, in afara de solutia de izolatie ce o voi prezenta mai jos, trebuie sa dati cu o solutie anti mucegai puternica apoi sa lasati  camera sa se usuce cateva zile. Dupa aceea trebuie sa raschetati parchetul si sa il lacuiti. Asa ati rezolvat cu mirosul si cu aspectul parchetului clasic, acum sa vedem ce solutii ar putea exista pentru a izola placa pentru a nu se mai forma puntea termica prea in interiorul camerei si implicit mirosul.

Eu vad ca solutie, pentru izolarea placii de beton, ca dvs sa placati tavanul garajului cu polistiren extrudat de 3-5 cm grosime. Stiu ca este mai scump fata de polistirenul obisnuit, dar, credeti-ma, ca isi merita banii.

Dupa ce placati tavanul cu polistiren trebuie sa dati doua straturi de adeziv. Va recomand adezivul de la Ceresit care se numeste Thermo Universal. Apoi dati un strat de tinci si daca mai doriti puteti da si cu un var lavabil. Asta pentru aspect. Facand izolatia tavanului o sa scapati de shimbul de temperatura intre parchet si placa de beton.

Apoi, am vazut, din poza prezentata, ca aveti deja soclu la casa. Daca este un soclu de beton nu mai stati pe ganduri si izolati-l si pe acesta cu un polistiren. De recomandat, tot polistiren extrudat. Aici mai merge si un polistiren extrudat de 2 mm grosime.