Aplicare polistiren pe fatada

Polistirenul placat pe  fatatda are doua roluri. In primul rand izoleaza locuinta termic si fonic. Si in al doilea rand,  polistirenul ii confera fatadei un aspect frumos, mai ales daca este aplicata tencuiala decorativa peste el.

Daca v-ati decis  sa placati polistiren pe fatada si nu stiti cum,  iata cum se placheaza polistiren pe fatada.

Se verifica vizual peretii si in functie de cat de drepti sunt se stabileste daca se va placa polistirenul pe mamaligi sau la pieptene. Recomandarea mea este, daca peretii nu sunt tencuiti recent,  se placheaza polistirenul pe mamaligi.tencuiala decorativa aplicata pe fatade placata cu polistiren

Se verifica suprafata suport ca sa nu sune a gol si se indeparteaza bucatile de tencuiala care nu mai au legatura cu zidaria. Se fac reparatiile necesare. Daca aveti casa nou construita si este la rosu va recomand sa aplicati un lapte de tencuiala (ciorba). Ma refer aici indeosebi la casele cu ziduri de BCA.

Se traseaza nivelul cu laserul sa furtunul de nivel si se fixeaza profilele de soclu. Sunt multi care renunta la aceste profile dar ele sunt foarte utile. Au rol de a sustine randurile de polistiren ce urmeaza a fi placate. Mai au si rolul de a  picura  apa provenita din precipitatii dincolo de soclu. Daca nu aveti profilele pentru soclu folositi ce aveti la indemana.

Se prepara materialul pentru lipit polistiren. Se pune cu mistria material pe placa de polistiren in sase puncte apoi se incepe placarea de jos in sus, rand dupa rand, facand inconjurul casei. Se verifica cu un dreptar cu bula. Polistirenul se placheaza tesut asemeni cu  ziditul caramizii. Un polistiren bun are grosimea de 10 cm. Si la colturile casei polistirenul se va placa tesut.

Se lasa 24 de ore sa se intareasca mamaligile. Se fac gauri cu bormasina pentru a se fixa diblurile pentru polistiren.

Dupa ce toate diblurile pentru polistiren au fost fixate se prepara adeziv si se incepe a monta coltarele cu plasa pentru polistiren. Coltarele cu plasa se monteaza  la colturile casei si la glafurile de la usi si ferestre.

Se lasa putin sa traga adezivul si apoi se incepe a aplica adezivul pentru polistiren pe latimi de aprox. un metru peste care se aplica plasa din fibra de sticla, plasa care va fi acoperita cu inca un strat de polistiren.

Dupa ce se usuca bine, pereti placati cu polistiren pot fi finisati  cu tinci sau cu tencuiala decorativa.