Montarea parchetului laminat

Inainte sa montam parchetul laminat este indicat ca acesta sa fie depozitat in camera unde urmeaza a fi montat cel putin 24 de ore pentru a se acomoda cu temperatura si cu umiditatea. Astfel montajul parchetului laminat va fi usor si imbinarile dintre placi nu va vor creea probleme.

Parchetul laminat a aparut ca o alternativa mai ieftina la parchetul clasic din lemn masiv. Parchetul laminat se comercializeaza in foarte multe nuante. Se gaseste la dimensiuni, grosimi si sisteme de imbinare diverse. Cel mai cunoscut parchet este parchetul dublu clic.cum-se-incepe-montajul-parchetuluicum-montez-parchet

CUM SE PUNE PARCHETUL?Montajul parchetului este printre ultimele etape ale finisajelor unei camere de locuit. Parchetul se pune dupa ce peretii au fost finisati si zugraviti si dupa ce au fost montate prizele si intrerupatoarele. Parchetul laminat se monteaza cu lungimea pe lungimea camerei. Adica daca cel mai lung perete are 5 metri, lipit de acesta si de-a lungul lui ar trebui montat randul de parchet. Cu putina atentie pierderea rezultata din taieturi va fi minima. Practic ce a ramas taiat va fi montat la inceputul urmatorului rand.parchet in dormitor

Parchetul se monteaza tesut(stil caramida) in sistem de dute-vino. Adica daca cu primul rand am pornit de la dreapta spre stanga, cu urmatorul o sa pornim de la stanga spre dreapta. Parchetul laminat se monteaza de obicei rand peste rand nu placa dupa placa. Adica se monteaza randul alaturi de celalalt rand, se aseaza placile astfel incat sa fie bine clipsate si imbinate. Apoi se ia intregul rand si se fixeaza de celalalt. Doar in cazuri exceptionale se poate lovi cu un ciocan si o bucata de lemn, doar in locul unde nu este inbinat bine.

Parchetul laminat nu se pune lipit de perete ci se va lasa o distanta de cel putin 7 mm. Dupa montajul parchetului se poate monta plinta. Plinta cea mai indicata si durabila este cea de PVC. Ea vine cu accesorii care vor conferi camerei un aspect placut. Accesoriile pentru plinta sunt: colturi de interior si exterior, imbinari si capete de stanga si de dreapta.

Aveti nevoie de scule pentru pus parchetul? Iata ce promotii la scule si unelte am pentru dvs.