Cum se pune rigips pe mamaligi explicat pe intelesul tuturor

Vreti sa stiti cum se pune rigips pe mamaligi? Trebuie sa stiti ca rigipsul placat pe mamaligi este foarte rentabil. Iata cum se pune rigips pe mamaligi:

Rigipsul placat pe puncte(mamaligi)se poate aplica pe orice strat suport. Poate fi placat pe ziduri de BCA, ziduri de caramida, pereti strambi si vechi, pereti de OSB, pereti tencuiti, pereti de polistiren etc.Montaj rigips pe mamaligi cu rifix

Avantaje rigips placat pe mamaligi:

Primul avantaj este ca nu mai se folosesc profile de rigips(CD, UD)si nici accesorii(bride, suruburi, bobite). Nu se mai foloseste nici vata de sticla.

Un alt avantaj este ca se lucreaza foarte repede. Doi oameni pot placa intr-o zi o casa intreaga.

Conditii de implementare a metodei de placare a rigipsului pe mamaligi:

Nu exista contraindicatii insa rigipsul pe mamaligi nu poate izola la fel cum o face rigipsul pe structura. Pentru ca la cel pe structura se monteaza stratul de vata. Totusi puteti rezolva acest lucru daca izolati locuinta cu polistiren la exterior.

Rigipsul placat pe puncte nu poate fi montat pe tavan.

Cum se pune rigips pe mamaligi. Se prepara materialul(adezivul pt lipit). Va recomand sa folositi Rifix. Ca idee va pot spune ca la 10 mp va intra cam un sac de 25 kg.

O placa de rigips de 120 x 260 are aprox 3 mp. Cum se prepara materialul am mai scris pe aici. Oricum e ca la prepararea gletului doar ca nu trebuie amestecat chiar atat de bine.

Atentie … odata preparat rifixul trebuie si consumat pentru ca se intareste dupa 6-7 minute.cum se pune rigips pe mamaligi cu adeziv pe baza de ipsos

Mamaligile se aplica in functie de denivelarile peretilor in numar de maxim 12 pe spatele placii. Apoi se lipeste de perete si se regleaza cu un dreptar cu bula.

Dupa reglare se continua cu urmatoarea placa pana la terminare. Din cand in cand se mai verifica cu dreptarul si se corecteaza dupa caz.

cum se placheaza rigips pe mamaligiDupa 5-6 ore se fixeaza de perete prin dibluri de plastic sau cu suruburi pt lemn. Diblul va fi dat exact pe centrul mamaligii. Va puteti da seama ciocanind cu degetul. Unde suna a plin acolo este mamaliga. Punct ochit punct lovit.

Sper ca ati inteles cum se pune rigips pe mamaligi!