Blog despre amenajari interioare si exterioare

Cum se pune tapet pe rigips sau pereti tencuiti

Cum se pune tapet pe pereti de rigips sau tencuiti

Tapetul pe pereti sa pune de foarte mult timp. Prima oara a aparut in Anglia si s-a raspandit cu repezicune in toate colturile lumii. De aparitia tapetului este legata si aparitia rigipsului(gipscartonului). De fapt aceste doua materiale de constructii au mers mana in mana foarte multi ani. Pe rigips, tapetul adera foarte bine dar in ziua de astazi nu se mai tine cont pe ce strat suport se pune. Sunt tot felul de solutii care il fac sa adere chiar si pe faianta. Da, unii oameni pun tapet in baie!

Cititi mai departe pentru a afla cum se pune tapet.

model de tapet vinil cu pescarusi

Va spuneam ca tapetul s-a inventat sa fie lipit pe rigips. Deoarece lumea era in continua dezvoltare s-au cautat noi metode de constructie a caselor, metode care sa scurteze timpul de executie . Astfel in cateva zile o casa era data la gata. Cum, poate va intrebati? Ei bine casa era construita pe structura de lemn, placata cu rigips direct pe grinzi la interior, peste rigips lipeau tapet si cam gata cu interiorul. La zilele de curatenie stergeau peretii si cam atat. O astfel de casa se intretinea foarte usor. La exterior era placata cu lambriu din lemn si gata si cu exteriorul. O astfel de casa mai vedeti si prin filmele englezesti.

Pe peretii din zidarie(peste glet) tapetul nu se pune deloc mai greu. Insa trebuie ca zugravul sa fi facut peretii foarte drepti, plani fara nici un fel de gaurele. Nu trebuie sa fie nici un fel de denivelare deoarece se vor produce cute. Daca apar cute o sa stricati tot aspectul peretelui respectiv. Cum se incepe?

Cum se pune tapet in dormitor

Dormitor cu tapet pe pereti

Se amorseaza peretele cu un trafalet si se lasa sa se usuce minim doua ore. Apoi se intinde adezivul pentru tapet pe perete cu un trafalete sau cu o pensula, de sus in jos, pe o suprafata aproximativ egala cu suprafata bucatii de tapet ce urmeaza sa fie pusa. Apoi se intinde adeziv pentru lipit tapet si pe toata suprafata tapetului(evident ca pe spatele lui) si se asteapta 2-3 minute ca se traga putin. Dupa aceea se ia tapetul cu grija(atentie sa aveti manusi de plastic in mani)si se aseaza in pozitie perfect(ori orizontala ori verticala)dreapta si incepe sa se apese usor cu o spatula de cauciuc. Se va veni de sus in jos si se va insista pe bulele de aer ramase cu miscari circulare. Aveti mare grija sa nu apasati prea tare ca sa nu il zgariati. Si asa continuati si cu bucata urmatoare care va fi petrecuta peste /langa precedenta.

Va doresc succes in lipirea tapetului si chiar daca nu va iese din prima mai incercati. Singura problema este cum sa va hotarati sa alegeti dintre sutele modele de tapet. Daca v-am lamurit cum se pune tapet va mai astept pe aici.