Cum se tencuieste o camera sau un perete

Cum se tencuieste

Acest articol o sa va invete sa tencuiti sau daca nu, macar o sa aveti habar cat de cat. Acum ceva timp nici eu nu stiam sa tencuiesc dar fiindca singurul angajat al meu care tencuia peretii s-a imbolnavit nu am avut ce face. A fost greu la inceput, de multe ori imi venea sa arunc mistria dar nu puteam sa pic prost in fata  propietarului de la casa unde lucram. Deci cum se tencuieste?

In primul rand trebuie izolate cu folie si banda adeziva toate ferestrele si usile. Dozele prizelor si intrerupatoarelor deasemenea trebuie astupate cu hartie. Apoi se verifica cat de drepti sunt peretii. Pentru asta se foloseste un dreptar cu bula.aplicare-tencuiala-pe-bca-si-boltari

Dupa ce ati vazut cam cat de groasa va fi tencuiala la punctul minim trebuie sa faceti stalpii de ghidaj. Stalpii sau fesele se fac din mortar sau din niste profile speciale. Eu am facut din mortar dar mai simplu e din profile. Profilele se lipesc cu ipsos de perete si sunt verificate cu bolobocul. Distanta intre ele este de 200 cm sau mai putin.WOWDESIGN0258

Dupa ce ipsosul se intareste incarcati cu material intre ele cu ajutorul mistriei si canciocului apoi trageti cu dreptarul de jos in sus cu miscari de du-te vino STANGA DREAPTA pe profilele de ghidaj. Daca mai raman gauri nu e nicio problema, aruncati cu mortar pe ele si mai trageti o data cu dreptarul. Asa se tencuieste pe profile..

fese la tencuiala cum se tencuiesteCum am facut fesele din mortar? Am facut intai mortarul din multibat amestecat cu nisip apoi totul amestecat cu apa. La trei galeti de nisip am folosit o galeata de multibat si aprox 9 litri de apa. Ce e avantajos la multibat este faptul ca nu mai trebuie sa pui var, avand el in compozitie un substitut din categoria liantilor. Dupa ce am facut materialul am inceput sa dau prima mana(cum se zice). Mana intai se numeste spritul pentru ca este mai moale(mai bogata in apa decat cealalta mana). Am dat pe toata suprafata peretilor cu mistria si dupa ce a tras am facut fesele. Fesele le am facut cu ajutorul a doua bucati de lemn de brad pe care dupa ce le-am fixat cu mortar si dupa ce s-au intarit un pic le-am unit aruncand material intre ele apoi le-am finisat cu dreptarul . Au iesit exact ca fesele de la sapa doar ca mai inguste.

Dupa cateva ore, sau dupa ce s-au intarit indeajuns de mult astfel incat sa nu se strice cand voi tencui, am inceput practic tencuiala. Am incarcat o data pe toata suprafata peretelui  iesind ceva gen solzi de peste apoi am mai dat o mana mai subtire peste asa zisii solzi si apoi am tras cu dreptarul. Am rectificat si am receptionat peretii ca fiind buni pentru dat cu tinci. Cum se da cu tinci cititi daca dati clik aici.

Cam asta ar fi ce am de zis despre cum se tencuieste. Daca ai ambitie o poti face daca nu lasa pe altul.