Calculator Manopera NOU! Am lansat calculatorul de cost manopera Detalii aici

Cum se toarna o sapa de nisip

Va voi prezenta aici cum se toarna o sapa de nisip. Sapa este amestecul dintre nisip, ciment si apa. O sapa bine proportionata se toarna in urmatoarea compozitie:

La exterior 3 galeti de nisip + 1 galeti de ciment

La interior 4 galeti de nisip + 1 galeti de ciment. Amestecul poate varia dar nu este recomandat sa scadeti doza de ciment. De retinut ca intai se amesteca nisipul cu cimentul apoi se adauga apa. Primul lucru care trebuie facut este verificarea terenului. Se ia un dreptar cu bula si se verifica pe toate directiile.

Dupe ce am gasit partea cea mai inalta a camerei se ia un cancioc de material si se pune acolo dupa care se modeleaza cu mistria astfel incat sa ramana de o anumita inaltime. Ceea ce ati facut se numeste pontaj. O sapa de nisip poate varia de la 3 la 10 cm dar recomandat este sa o turnati de 5 cm.

cumse-toarna-o-sapa-de-nisip

Sapa de nisip

Dupa ce ati facut primul pontaj stiti ca acela este nivelul de la care trebui sa porniti pentru a face fesele sapei. Pentru a face fesele este necesar sa aveti pontaje in toate colturile si la jumatatea camerei. Distanta intre pontaje nu pate fi mai mare decat dreptarul . Pontajele le veti face tot adaugand cu canciocul material dar verificandu-le cu dreptarul cu bula astfel incat ele sa fie la acelasi nivel cu primul pont facut. Dupa ce pontajele s-au intarit puteti turna material intre ele astfel incat  unindu-se sa reiasa niste fasii de sapa paralele, acestea fiind fesele.

Dupa ce s-au intarit fesele putem sa turnam material intre ele, material pe care il vom intinde cu dreptarul si il vom finisa cu o drisca.

No Comments

Comenteaza omule daca ai ceva de zis ! Tacerea nu e buna.