De ce se intareste gletul repede si cum se prepara glet

A gletui implica talent si daruire iar prepararea gletului include chiar un pic mai mult. Un glet preparat prost va fi dat rau, se va slefui aiurea iar rezultatul final va fi dezastruos. De ce credeti ca se intareste gletul?I ntai sa va spun cum se prepara glet.

Orice tip de glet, fie el pe baza de ipsos sau pe baza de ciment, se prepara presarandu-l in apa curata, rece, cu un cancioc. Gletul se presara atat cat sa nu se mai vada apa si se lasa cateva minute. Dupa aceea se amesteca cu bormasina cu melc si in timp ce amestecam, daca este nevoie, mai adaugam  ca sa aducem gletul la consistenta dorita. Astfel nu vor iesi cocoloase si nici nu se va intari repede.

Design dormitor alb cu pat cu baldachin di lemn masiv

Dar de ce se intareste gletul si ce e de facut cu acesta? Gletul se intareste cand e trantit pur si simplu in galeata cu apa si amestecat imediat. Daca cumva mai adaugati apa in glet dupa amestecare, pentru ca este prea gros, asteptati-va ca el sa se intareasca. Gletul se mai intareste si cand il faceti cu apa calda sau cand va uitati la ceasca de cafea sau la sticla de bere.

Ce e de facut cu gletul intarit? Mai exista solutii pentru acesta?

Da, sigur ca exista… Luati o mistrie si curatati galeata, aruncati-l pe acela la gunoi si preparati gletul asa cum am scris mai sus.