Glet in camera cu pereti dati cu calciu

Buna ziua, am si eu o intrebare … as vrea sa gletuiesc o camera cu o suprafata de 30 de metri patrati. Mentionez ca am calciu pe pereti si va rog sa imi sugerati cum sa fac, ce cantitate de glet sa iau si ce tip trebuie sa folosesc … si mai am o intrebare ; ce imi sugerati sa fac daca imi fac tavan din rigips, sa dau si pe el glet total sau doar la imbinari ? va multumesc anticipat si astept un raspuns .

Pentru a GLETUI 30 DE metri patrati va ajung 6 saci. Pentru o rezistenta mai buna a gletului si pentru a nu aparea fisuri va recomand ca sa armati gletul cu plasa din fibra de sticla.

Glet pe tavan de rigipsCalciul se curata greu dar trebuie curatat. O solutie ar fi sa udati cu apa si o bidinea peretii de cateva ori si dupa cateva minute ar trebui sa se umfle. Apoi curatati cu un spaclu. Daca stratul de calciu tot se incapataneaza sa reziste ,luati un toporas si incepeti sa desprindeti centimetru cu centimetru.
Cat despre gletuirea tavanului de rigips eu va recomand sa dati prima mana pe inbinari(un sacut de Super Rigips nu altceva) si apoi sa dati inca doua straturi pe toata placa.Asa este bine.

Cautati pe acest site despre gletuire, ca am scris o multime de sfaturi. Iata aici despre cum se da glet intr-o camera veche.
Cat despre ce glet sa folositi, eu folosesc gleturi din gama Cerersit. Nu ma risc sa dau cu gleturi ieftine sau necunoscute. Pot fi si acelea bune dar gletul de nivelare Ceresit CT 126 sau Adeplast GM 126 se aplica usor si il puteti aplica si dvs cu usurinta. Pentru finisj va dau si o alternativa la CT 127 si anume Saten ABS sau GM 127. Din cei 6 saci ce va sunt necesari unul trebuie sa fie glet de finisaj.

PS. Nu uitati sa amorsati inainte de a  gletui si inainte de a da cu var. Amorsarea inainte de gletuire nu este necesara mereu dar in cazul dvs este obligatoriu.