Gletul care nu se usuca pentru a fi slefuit si dat cu lavabil

Renovarea apartamentului cu glet Euroglet

”Sunt in renovare cu apartamentul la nivelul de slefuire glet aplicat pe rigips. Problema e ca meseriasul a folosit euroglet si se usuca foarte greu. Zice ca e si vina mea ca am lasat geamurile deschise, vremea a fost ploioasa. 🙁 si a ‘tras umezeala’. Mentionez ca peretii sunt izolati si la exterior si la interior, iar gletul e dat intr-o incapere de vreo 2 saptamani, iar in alta de 3 zile, dar niciuna nu e uscata 100%, colturile interioare fiind tot umede.
Suprafata camerei e de 3/4, iar a holului 8/1,5..
Intrebarea mea e legata de calitatea acestui euroglet si ce e de facut ca in timp sa nu apara fisuri, cojiri sau crapaturi?”

Aplicare euroglet ca si glet pe peretiDesi mai am de raspuns la zece intrebari pana sa ajung la problema dvs, o sa va raspund cu prioritate pentru ca am avut si eu probleme cu acest glet Euroglet. De fapt nu stiam ca mai foloseste cineva gletul Euroglet. Acum multi ,multi ani am folosit acest glet pentru ca nu era altul in afara de ipsos.

In orice caz problemele mele au fost altele. Adica gletul de la Euroglet era prea grunjos, se slefuia greu si nu ramaneau peretii fini. In plus acest glet era subred nerezistand la socuri sau la intinderi-contractii. Dar eram la inceput de drum in amenajari interioare si trebuia sa le incerc pe toate.

Asa si cu meseriasul dvs. A vrut sa vada si el cum se da cu euroglet. Insa el nu are dreptate la urmatoarele:

Gletul euroglet nu se da pe rigips. Pe rigips se da cu pasta de imbinare apoi cu glet de finisaj.

Gletul, nu neaparat acest tip de glet, se da un strat si apoi se asteapta sa se usuce complet inainte de a se da celalalt strat de glet. Acum stiti dvs cum a procedat omul.

Lasatul geamurilor deschise este un lucru bun si recomandat deoarece gletul trebuie sa elimine apa. Daca le lasati inchise erau probleme.

In legatura cu ploaia care nu mai contenea,ce a plouat pe glet? Daca nu a plouat este totul ok.

Acum trebuie sa asteptati sa se usuce complet peretii.Asta poate dura inca o saptamana. Probabil ca la colturi a avut de incarcat mai mult. Nu inteleg  eu bine sau meseriasul dvs a sarit peste aplicarea gletului de finisaj? Pentru ca finisajul se aplica ca si strat al treilea atunci cand peretii sunt uscati complet.

Apropo, a folosit plasa din fibra de sticla pt armarea gletului?

Daca da nu trebuie sa va faceti probleme de crapaturi insa cand se vor usca peretii va sfatuiesc sa dati un strat de CT 127 . Este un glet bun care se usuca repede si se slefuieste usor. Sau Saten ABS . Tot un glet bun dar mai grunjos un pic.

Sper ca v-am fost de folos iar daca mai aveti nelamuriri sa ma contactati.

”Multumesc pt raspuns. M-am lamurit. E prost gletul. 🙁

1. a dat la imbinari cu pasta de rigips, apoi a pus plasa, iar la colturi coltare metalice, pe care le-a chituit si imbinarile si colturile tot cu pasta de rigips.
2. a dat apoi acest euroglet de finisaj.
A slefuit o parte, dar se slefuieste f greu nefiind uscat.

E greu cu asteptatul…si el e satul, si eu…ca suntem in lucru de o luna.

3. nu a plouat pe glet :)))… De asta si eu ma mir de explicatia lui cu ‘trasul umezelii’..Acum tin geamul inchis cum mi-a zis..de 2 zile..si ritmul de uscare tot ala e.

4. in plus nu-mi place in mod deosebit cum e slefuit peretele, dar…sper ca odata uscat sa arate altfel :(.”

Daca nu este uscat complet, peretele nu se va slefui bine. Se va consuma multa hartie abraziva si  sfatul meu este sa se astepte pana la uscare. Un perete slefuit rau va arata un var lavabil urat. Doar culoarea alb sa va mai ascunda imperfectiunile. Saracu meserias … probabil ca nu o sa mai gletuiasca in viata lui cu euroglet!

Revin si  cu pozele trimise …

glet pe rigips strat 2 renovare apartament cu rigipsglet pe inbinari la rigips

Aveti dreptate sa fiti necajita. Dupa cum se observa, gletul este galbui ceea ce inseamna ca nu este uscat inca. Slefuirea ar trebui sa se faca dupa ce gletul este uscat complet.

Insa nu vad glet pe toata placa de rigips ceea ce este o problema.Unde este stratul al treilea? Oricat s-ar slefui de bine gletul pe inbinari tot o sa se vada daca nu e aplicat un strat pe toata placa.