Hidroizolatia blocurilor metode

O problema obisnuita pentru cei ce locuiesc in blocuri este izolatia defectuasa a acoperisului. Astfel cei ce locuiesc la ultimul etaj au parte de infiltratii nedorite de apa atunci cand ploua sau primavara cand se dezgheata stratul de zapda. Totusi exista metode de a  rezolva aceasta problema. Va prezint trei dintre cele mai intalnite metode de hidroizolatia blocurilor.

Mansardarea blocurilor. Aceasta metoda este foarte avantajoasa pentru ca nu costa nimic. Existe firme care sunt dispuse sa suporte toate costurile in schimbul acordarii dreptului de proprietate asupra spatiului rezultat. Astfel firma respectiva amenajeaza in mansarda cateva apartamente pe care le valorifica ulterior. Pe deasupra firma suporta si schimbatul instalatiilor sanitare (alimentare cu apa calda si rece,canalizarea) dar se ocupa si de obtinerea tuturor documentelor necesare intrarii in legalitate a spatiului respectiv. Daca locuiti intr-o zona mai scumpa puteti sa cereti ca un bonus si anveloparea blocurilor cu polistiren. Astfel fara nici un ban va puteti spori confortul. Tot ce puteti sa faceti este sa va dati acordul in unanimitate pentru demararea lucrarilor.

Hidroizolatia cu membrana bituminoasa. Acum multi ani ,cand a fost pusa hidroizolatia blocurilor dvs nu erau materialele de astazi. Calitatea a crescut in timp si facand o hidroizolatie acum nu o sa mai aveti probleme foarte multi ani. Mai ales ca firma care se ocupa de lucrare este obligata sa ofere garantie. Un incovenient al acestei metode este ca nu tine racoare pentru cei ce locuiesc la ultimul etaj. Dar cel putin nu mai le ploua in casa. Tot ce trebuie sa faceti este sa cautati informatii despre firmele care sa ocupa de asa ceva.

Acoperisul verde. Aceasta metoda  presupune plantarea de gazon pe acoperisul blocului. Este foarte intalnita in tarile dezvoltate si are cateva avantaje vizibile. Un prim avantaj este ca tine racoare. Pe langa faptul ca se monteaza  peste un strat de hidroizolatie gazonul impiedica razele soarelui sa mai patrunda pana la nivelul plafonului si astfel sa-l incalzeasca. Alt avantaj este ca are un aspect placut si pe deasupra este prietenos cu natura fiind ecologic. Durata de viata este foarte mare si pe deasupra  acoperisurile verzi izoleaza si termo. Deoarece sub stratul de gazon se afla un strat de polistiren care adunat cu grosimea stratului de gazon insumeaza peste 20 de cm de termoizolatie.

Acestea au fost trei dintre cele mai intalnite metode de hidroizolatiea blocurilor. Desigur mai sunt si altele despre care voi scrie altadata.