Cat dureaza pana ce gletul se usuca complet

Gletul are un timp de uscare care daca nu este respectat va dauna calitatii zugravelii. Timpul de uscare la glet difera in functie de mai multi factori dintre care o sa enumar pe cei mai importanti:

Suprafata pe care este aplicat gletul. Daca o sa aplicati glet pe rigips cu certitudine ca o sa se usuce mai repede decat daca gletul ar fi dat pe tencuiala sau polistiren. De regula la gletul dat pe rigips se lasa o zi per strat. Nu va lasati pacaliti cum ca gletul s-a uscat ca asta este doar la suprafata.In zilele foarte calduroase se poate da primul strat de glet pe rigips de dimineata iar seara, daca este uscat, se poate da mana a doua. Insa ziua urmatoare se va lasa sa se usuce bine inainte de a da ultima mana de glet.

Cum se gletuieste pe rigips

Gletul dat pe peretii tencuiti sau pe peretii vechi de huma sau alt material se lasa la uscat obligatoriu 24 de ore intre primele doua straturi. Inainte de a aplica si ultimul strat de glet pe pereti se va astepta 48 de ore. Daca nu faceti asta nu se va slefui bine si varul lavabil nu se va usca uniform ramanand pete.

-Anotimpul cand este aplicat gletul. Gletul nu se da iarna decat in situatii exceptionale pe care le-am prezentat pe acest site, nu mai revin inca o data. Perioada optima de aplicare a gletului este intre lunile aprilie si noiembrie. Aplicand gletul in aceasta perioada si corect cu siguranta nu veti avea probleme la slefuit, aplicat amorsa si apoi var lavabil.

Tipul de glet si combinatiile facute de meseriasi pentru a scurta timpul de executie. Orice meserias stie cum sa fenteze un perete. Si cum lucrari sunt destule ce poate el sa faca  decat sa  amestece mai multe tipuri de glet pentru o uscare rapida. Asa ca nu va mirati daca intr-o zi un mester va da o camera la gata ca este posibil. Dar nu este corect si nici durabil. Cine a inventat gletul nu a lasat degeaba instructiunile de folosire asa ca daca observati combinatii ciudate de glet  fiti suspiciosi si cereti detalii pentru ca este posibil ca gletul sa se usuce doar la suprafata si dupa ceva timp va incepe sa iasa apa din el.

PS. Chiar eu am o metoda de amestecare a doua tipuri de glet, care daca este aplicat pe pereti nu mai trebuie slefuita.Dar am incercat multe combinatii pana am reusit si nu se stie cati oameni m-au injurat si pe mine. Din acet motiv am si scris. Intrebari aveti?