Mai sunt la moda arcade, scafe sau modele din rigips ?

Am prins acea perioada in care lumea era topita dupa arcade, scafe sau modele din rigips .

Toti doreau, in momentul in care amenajau casa, sa aiba ori o arcada, ori o mica scafa sau un model mai deosebit facut din rigips. Era nebunie totala si nu prea stiau multi sa se joace cu rigipsul. Sau poate nu aveau imaginatie.

Eu, fiind tanar si dornic de afirmare am imbratisat imediat aceasta meserie si mult timp am lucrat doar ca rigipsar. Eram cautat si chiar si azi mai rezista creatiile mele din rigips si profile. Unele doar in poze ( decoruri la un film serial la studiourile Kentauros), si unele in numeroasele locuinte unde am avut placerea sa lucrez. Va povesteam pe blog ca am facut arcade, scafe si modele din rigips pe structura din lemn, la prima mea lucrare. Ei bine atat de pasionat eram pe atunci incat gandeam ca totul este posibil de realizat din rigips. Si oare nu este?

Tendinte in amenajari interioare cu scafe si modele din rigips

modele din rigips scafe baruri In ziua de astazi nu mai se cauta cu inversunare aceste modele din rigips. Daca locuinta nu face parte dintr-un  concept de design interior bazat pe o tema arhitecturala bine definita, nu se mai fac aceste modele. Totul s-a schimbat si kitch-ul nu mai este asa vizibil. Trebuie sa recunoastem ca multe din arcadele, barurile si scafele din rigips erau un mare kitch. Am facut sute de scafe din rigips in sufragerii mari cat un dormitor, incalzite cu soba , si arcade in zeci de modele acolo unde se dorea economie cu usa, si toate tipurile de etajere din rigips, seminee si baruri din rigips fara numar, incat ma simt relaxat ca nu se mai cauta asa tare aceste arcade si scafe din rigips. Intotdeauna sunt pregatit pentru o provocare serioasa daca va fi bazata pe un stil de amenajare interioara potrivit.

Concluzie despre  arcade, scafe sau modele si rigips

Daca aveti o casa mica si doriti sa o faceti mai frumoasa nu abuzati de gips-carton pentru asta. Rezumati-va doar la compartimentari si tavane din rigips. Mai exista si alte metode mult mai avantajoase. In schimb, de aveti o casa mare, cautati o idee de amenajare deosebita si compatibila cu casa dvs si nu mai stati! In orice moment cineva poate sa va fure ideea si sa o puna in practica .